Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Total Produce ziet omzet groeien ondanks 'moeilijk jaar'

Ondanks dat het een 'moeilijk jaar' achter de rug heeft, zag Total Produce haar totale omzet in 2018 met 17,7% groeien naar €5 miljard. Het bedrijf heeft fors geïnvesteerd door op 31 juli 2018 een belang van 45% in Dole te verwerven. Dit betekent dat de eerste jaarresultaten die ook die van Dole omvatten pas in 2019 beschikbaar komen. 

Op basis van de voorlopige cijfers over 2018 groeide de omzet van Total Produce met 17,7% naar €5 miljard. Als men Dole buiten beschouwing laat, is de totale omzet nog altijd met 1,6% gegroeid. 

Carl McCann van Total Produce: "We zijn blij dat Total Produce haar goede resultaat voort heeft weten te zetten in dit uitdagende jaar. Het gecorrigeerde EBITDA groeide met 27,6% naar €133,3 miljoen. Op vergelijkbare basis, Dole buiten beschouwing latend, groeide het gecorrigeerde EBITDA met 5,7%, waarbij de aangepaste winst per aandeel met 0,1% steeg. Bij een constante wisselkoers, Dole buiten beschouwing latend, stegen het gecorrigeerde EBITDA en de aangepaste winst per aandeel met respectievelijk 8,9% en 2,7%." 

Publicatiedatum: