Egypte: aardappelexport naar Europa stijgt naar 200.000 ton

Sinds het begin van het exportseizoen is de Egyptische export van aardappelen toegenomen tot 200.000 ton. Een functionaris van het ministerie van Landbouw heeft recentelijk verklaard dat deze zendingen naar de Europese Unie zijn geëxporteerd in overeenstemming met internationale kwaliteitsnormen voor export en dat Egyptische landbouwproducten zonder problemen naar verschillende landen werden geëxporteerd.

Volgens een rapport van de Centrale Administratie voor Landbouwquarantaine van het Ministerie van Landbouw nam de Egyptische agrarische export van groenten en fruit naar verschillende landen in de wereld in mei 2018 toe tot een totaal van ongeveer 2,88 miljoen ton.

Egypte is erin geslaagd in nieuwe markten voor landbouwgewassen te openen in een groot aantal landen, met name in China, de Europese Unie en Oost-Aziatische landen. Dat is een gevolg van het succes van de opheffing van het verbod op de Egyptische landbouwexport in sommige landen, wat een bevestiging was van de veiligheid van de Egyptische procedures en de kwaliteit van hun landbouwgewassen.

Volgens egypttoday.com steeg de Egyptische export van citrus tot 448 miljoen euro in 2017-2018 in vergelijking met 398 miljoen euro in 2016-2017.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven