Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Delegatie van Gaoxiong naar Japanse beurs

Op 5 maart werd in Tokyo de vierenveertigste editie van de International Food Exposition officieel geopend. De Japanse beurs is samen met ANUGA in Keulen en SIAL in Parijs een van de drie grootste conferenties voor de voedingssector ter wereld. Het gemeentebestuur van Gaoxiong in China kwam naar de beurs met een delegatie van zes verschillende onderdelen van de landbouwsector. Tijdens het evenement dat deze delegatie onder de naam "Gaoxiong Produce" een eigen stand. De burgemeester van Gaoxiong gaf aan dat het doel van de delegatie was om de export naar Japan te bevorderen.

De eerste editie van de International Food Exposition in Tokyo werd in 1976 georganiseerd. Sindsdien is de beurs uitgegroeid tot de grootste in zijn soort in Aziƫ. Het aantal verwachte deelnemers dat in de AGF-teelt actief is wordt geschat op 3.316. Daarnaast zijn er 4.554 stands en zo'n 85.000 bezoekers. Ongeveer 90% van de bezoekers zijn Japanse groothandelaren, restaurants en retailers. Het aantal buitenlandse bezoekers wordt geschat op tot bijna 10.000. Zodoende is de International Food Exposition een belangrijk platform voor de landbouw sector in zowel Japan als Aziƫ en de rest van de wereld.

Gaoxiong exporteert onder andere lychees, ananas, bananen en jujubes naar Japan. De export kwam vorig jaar neer op 1.013 ton. In het eerste kwartaal van 2019 is er al voor 300 ton aan bananen en jujubes aan Japan geleverd. De totale export zal dit jaar naar verwachting verdubbelen.

Bron: Yitu News

Publicatiedatum: