World Avocado Organization reageert op milieuzorgen rondom avocado

De consumptie van avocado blijft wereldwijd groeien en daarmee ook de bezorgdheid rondom de milieu-impact van dit 'dorstige' gewas in landen als Mexico en Peru.

In een recent interview voor BBC Sounds stelde de voorzitter van de World Avocado Organization (WAO), Xavier Equihua, dat de landen die lid zijn van deze organisatie "constant bezig zijn met het bewust maken van hun boeren", en dat ze "nieuwe technologieën toepassen om minder water te gebruiken in de avocadoteelt".

Over de beslissing van sommige restaurants in het Verenigd Koninkrijk om dit fruit, waarvan de teelt meer water vereist dan bij andere landbouwproducten het geval is, te boycotten, zei Equihua dat deze uitspraken "sensatiebelust" waren. "Wanneer je populair bent, hebben mensen de neiging om van je te houden of je te haten. En de avocado is de huidige celebrity van de fruitwereld".

"De gemiddelde watervoetafdruk voor een kilo avocado is laag in vergelijking met de hoeveelheid water die nodig is om dezelfde hoeveelheid rundvlees te produceren", merkte Equihua op in de podcast The Food Chain.

Hij zei ook dat de wereldwijde avocado-consumptie wordt aangedreven door de wens om gezonder te eten. "Veganisten en vegetariërs zien de avocado als hun vlees. Het is een combinatie van factoren: in de allereerste plaats is de avocado lekker, daarnaast is hij veelzijdig en gezond", aldus Equihua.

 

Bron: gestion.pe


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven