Heero Gramsma, Nedato:

"Vraag naar aardappelen houdt komende tijd minimaal stand"

Tholen - Aardappelorganisatie Nedato is al bijna 50 jaar actief in de teelt, collectie en afzet van aardappelen. Met een afzet van ruim 350.000 ton per jaar behoort Nedato tot de top van de aardappelcollecterende bedrijven in Nederland en Europa. De kernactiviteiten bestaan uit de bewerking en afzet van consumptieaardappelen (40%) en aardappelen bestemd voor de Europese verwerkende industrie (60%).


Heero Gramsma

"Momenteel is de vraag naar aardappelen uitstekend en ik zou geen reden kunnen bedenken waarom de vraag binnen korte termijn zal afnemen. Dit niveau gaat minimaal standhouden", verwacht Heero Gramsma van Nedato. "Met name vanuit het Verenigd Koninkrijk (voor de verse markt en industrie) en de België voor de verwerkende industrie is de vraag sky-high."

"Voor telers is het mooi dat ze dit jaar weer goed aan hun aardappelen kunnen verdienen. Ik verwacht dat de prijs nog verder stijgt, maar natuurlijk bestaat er altijd de dreiging dat bij een goede markt de prijs later in het seizoen weer wat kan zakken, maar daar kun je nu nog niets zinnigs over zeggen", vervolgt Heero. "Nog niet alle aardappelen zijn gerooid in Europa en je weet niet wat er van die aardappelen terecht komt."Nedato teelt dus niet alleen de aardappel maar houdt de volledige regie in handen als de aardappel op weg gaat naar de consument. De Nedato-directeur signaleert geen speciale vraag naar bepaalde rassen. "Die zijn niet anders dan vorig jaar. Wel hebben we het aardappelschap van Albert Heijn volledig gerestyled met nieuwe verpakkingen met veel bruikbare informatie voor de consument."

Voor meer informatie:
Heero Gramsma
Nedato
Jan van der Heijdenstraat 48
3260 BA Oud-Beijerland
Tel: 0186-613044
Fax: 0186-619397
www.nedato.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.