Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

McCain investeert $ 37 mln in Tasmaanse aardappelverwerkingsfabriek

Tasmaanse aardappeltelers hopen dat de uitbreiding van verwerkingsinstallatie van McCain Foods zal leiden tot meer vraag en hogere prijzen. De faciliteit in Smithton wordt uitgebreid aan de hand van een investering van AU$37 miljoen (€23 miljoen).

Volgens Rob Bayles, de voorzitter van de raad van bestuur van de telercommissie van McCain in Tasmanië, is het goed om te zien dat McCain in de toekomst investeert. Het is volgens hem echter ook belangrijk om te beseffen hoeveel de telers zelf al investeren.

“Mensen moeten beseffen dat deze zaak twee kanten heeft. Ook de telers moeten worden ondersteund. We telen op dit moment aardappelen tegen prijzen die lager zijn dan 10 jaar geleden", zegt Bayles. "Op dit moment krijgen we AU$0,31 (€0,19) per kg aardappelen die we aan Smithton leveren. Tien jaar geleden zat die prijs dichter bij de AU$0,35 (€0,22). Telers zouden erg blij zijn als ze AU$0,35 zouden krijgen. Het enige wat we willen is een prijstoename van slechts drie dollarcent per kg.”

Nathan Richardson, raadslid van de commissie voor groenten van de Tasmanian Farmers and Graziers Association gaf aan dat elke investering in de Tasmaanse landbouwsector goed nieuws is. "Dit zorgt er in ieder geval voor dat er een einde komt aan jaren aan twijfel met betrekking tot de faciliteit in Smithton. Het laat ook zien dat McCain eindelijk de aardappelen uit Tasmanië erkent als enig in zijn soort. Ik denk dat telers erg blij zouden moeten zijn met de omvang van deze investering."

Bron: theadvocate.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven