Italië: groeiende interesse in paarse wortelen

Massimiliano Ceccarini, manager bij Sipo, zegt dat er inmiddels meer dan 10 hectare met paarse wortelen in productie zijn gegaan en dat de interesse voor dit gewas toeneemt.

Paarse wortelen van Sipo

"Het is nog een niche, maar het wekt de nieuwsgierigheid van spelers in de sector. Laatst heeft presentatrice Elisa Silvestrin een item gemaakt over paarse wortelen en dit werd uitgezonden op de nationale televisie. Dit heeft ervoor gezorgd dat het grote publiek dit gewas heeft leren kennen", zegt Ceccarini.

Elisa Silvestrin op een veld met paarse wortelen

De paarse wortelen worden alleen geteeld door gespecialiseerde telers. Ze zijn het hele jaar door beschikbaar want ze worden op drie verschillende momenten gezaaid en de cyclus duurt ongeveer 120 dagen. De wortelen worden geleverd in trays van 500 gram of los in bulkverpakking.

"De prijs van de paarse wortelen is hoger dan die van de oranje. Dit heeft twee redenen. Ten eerste omdat de zaden duurder zijn en ten tweede omdat de opbrengst per hectare lager is vanwege de lagere plantdichtheid", zegt Ceccarini.

Massimiliano Ceccarino en Elisa Silvestrin

Voedingsdeskundige Giancarla Monticelli benadrukt dat paarse wortelen stoffen bevatten zoals polyfenolen en anthocyaninen. Deze bevatten antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij de bescherming van bloedvaten die de cardiovasculaire gezondheid verbeteren.

Giancarla Monticelli en Elisa Silvestrin

Paarse wortelen bevatten 20% minder suiker dan de oranje.

Bekijk hieronder de video.

Contact:
Sipo srl

Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN)
Tel.: (+39) 0541 339711
Fax: (+39) 0541 339734
Email: sipo@sipo.it
Web: www.sipo.it

 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven