Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israëlische grapefruitexport herstelt zich

Het Israëlische grapefruit exportseizoen werd behoorlijk door de war geschopt door de grapefruit uit Zuid-Afrika. Nadat de markt met Zuid-Afrikaanse grapefruit was overspoeld, was er nauwelijks nog vraag naar grapefruit uit Israël. Gelukkig is het aanbod uit Zuid-Afrika opgedroogd en heeft het Israëlische seizoen zich weten te herstellen. 

Het begin van het grapefruitseizoen van Israël verliep vrij stroef. De oogst in Zuid-Afrika was enorm en de Zuid-Afrikaanse export naar China en Europa was in volle gang. "Het overschot vanuit Zuid-Afrika was voor ons aanvankelijk een probleem. Chinese en Europese importeurs kochten zoveel grapefruit uit Zuid-Afrika, dat zelfs de faciliteiten voor koelbewaring propvol zaten. Dit leidde uiteraard dot zeer lage prijzen. De prijzen waren zo laag dat we werden aangeraden om onze oogst uit te stellen totdat de prijzen weer aan begonnen te trekken", zegt Betsalel Ohana van Planet Israel.

“Er was toen sprake van prijzen van ongeveer US$16 (€14,08) per karton van 15 kg", vervolgt Ohana. "Aan het begin van 2019 merkten we echter wat veranderingen in deze situatie. De volumes aan grapefruit in koelbewaring liepen eindelijk ten einde, zodat handelaren weer naar nieuwe grapefruit begonnen te zoeken. Dankzij deze nieuwe vraag zijn de prijzen weer tot een normaal niveau gestegen. Een karton van 15 kg kost nu rond de US$22 (€19,36)."

Hoewel er weer interesse vanuit Europa en China is, is het niet zo dat deze markten de enige goede opties voor Planet Israel zijn. “China en Europa zijn geweldige markten, maar we exporteren ook grote volumes Sunrise-grapefruit naar Hong Kong en Singapore. Nu het seizoen in Zuid-Afrika volledig is afgerond, merken we dat onze positie in de markt behoorlijk goed is. Ons exportseizoen loopt door tot het einde van april en misschien zelfs tot het einde van mei. Daarna zullen we nog steeds grapefruit telen en afzetten, maar die die zijn dan uitsluitend bestemd voor de markt in Israël”, zegt Ohana tot slot.

Voor meer informatie:
Betsalel Ohana
Planet Israel
Tel: +972 54 738 3436
Email: israel@planetfareast.com  
www.planetisrael.farm 

Publicatiedatum: