Afzet Noorse AGF over het algemeen stabiel

Volgens cijfers van het Noorse Landbouwdirectoraat ligt de afzet van witte kool hoger dan de afgelopen twee jaren, terwijl de voorraden in de bewaarloodsen lager zijn en de importprijs hoger. De eerste maanden van 2019 lag de prijs van de witte kool hoger dan de doelprijs. Wat de Noorse wortelen betreft, zijn zowel afzet als kwaliteit goed te noemen. De markt voor knolselderij, rode biet en andere bietsoorten is zeer stabiel.

Noorse uien worden aangevuld met import vanuit onder andere Denemarken en de VS. De import van uien uit het westen van de VS is echter zeer duur. Problemen met vocht tijdens het transport brengen nog meer kosten met zich mee. Tegelijkertijd wordt er wekelijks ongeveer 125 ton Noorse uien verkocht. Noorse prei is niet meer voorradig, iets wat rond deze tijd van het jaar normaal is.

Het milde weer in het zuiden van Noorwegen heeft in combinatie met langere dagen voor een goede start gezorgd voor de nieuwe tomatenplanten. De komkommerteelt neemt toe. Vanaf 11 maart wordt er importheffing geheven op komkommers. De afzet van aardappelen is stabiel, tussen 900 en 1000 ton per week. De aardappelen worden grondig gesorteerd en de kwaliteit van de verkochte aardappelen is goed.

De markt voor biologische producten is stabiel. De beschikbaarheid van biologische aardappelen, uien, kool en een aantal knolgewassen is goed.

Bron: www.landbruksdirektoratet.no


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven