Coop en reCIRCLE starten pilotproject in Basel

Herbruikbare afhaalverpakkingen

Coop lanceert met reCIRCLE, het eerste Zwitserse hergebruiksysteem voor afhaalverpakkingen, een pilotproject in Basel. Gasten van de Coop restaurants, Coop Take It en Coop City in Basel kunnen per direct een belangrijke bijdrage aan de reductie van afval leveren. Met reCIRCLE kunnen ze ervoor zorgen dat bij afhaal minder wegwerpservies gebruikt wordt en er minder afval in de publieke ruimte ontstaat.

"Als het pilotproject goed door onze gasten ontvangen wordt, zullen we het hergebruiksysteem vanaf de zomer in al onze restaurants en Take Its in heel Zwitserland invoeren", zegt Kaspar Wittwer, hoofd Coop gastronomie.

En zo werkt het
Het concept van reCIRCLE is simpel, maar doordacht: de Coop-klant neemt voor zijn Take away één van de herbruikbare reCIRCLE-boxen. Na gebruik kan hij deze eenvoudig weer afgeven bij de deelnemende partners van reCIRCLE. Als de klant wil, kan hij de box echter ook gewoon zelf opnieuw gebruiken. De borg bedraagt 10 Zwitserse frank per box. "Dat wij Coop met dit pilotproject voor ons konden winnen, verschaft grote zichtbaarheid voor onze visie: van wegwerp naar hergebruik. Tegelijkertijd wordt het voor de reCIRCLE-gebruiker ook steeds gemakkelijker door het steeds groter wordende netwerk", zegt Jeannette Morath, bedrijfsleider van reCIRCLE.

Wat is reCIRCLE?
reCIRCLE is het Zwitserse hergebruiksysteem voor Take away verpakkingen. reCIRCLE heeft de visie dat herbruikbare verpakkingen voor eten en drinken van Take away aanbieders als alternatief voor het gangbare wegwerpservies aan worden geboden en regelmatig door de gasten worden gebruikt. Want gebruikelijke Take away boxen veroorzaken niet alleen afval, ze verbruiken ook bronnen bij de afvalverwerking. Als een gast slechts eenmaal per week een herbruikbare box van reCIRCLE gebruikt in plaats van wegwerpverpakkingen, bespaart diegene alleen al jaarlijks 1,5 kilogram aan plastic. Het doel van reCIRCLE is een landelijk netwerk met reCIRCLE-partners in heel Zwitserland op te bouwen.

Ook in Coop-supermarkten minder verpakkingen
Sinds vele jaren reduceert Coop ook de inzet van plastic en verpakkingen in haar supermarkten. Sinds 2012 heeft de retailer bijna 20.000 ton verpakkingsmateriaal bespaard. Zo werd bijvoorbeeld bij de Take away salades het materiaalaandeel met circa 34 procent gereduceerd en in de categorie bio-producten kon men afgelopen jaar bijna 114 ton verpakkingsmateriaal besparen.

Meer over het Coop-engagement op: www.tatenstattworte.ch/verpackungen 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven