Chinese jongeren consumeren avocado bij voorkeur in smoothie

Peruaanse landbouwproducten worden geëxporteerd naar allerlei verschillende plaatsen ter wereld. Hierdoor moeten er vaak hindernissen overwonnen worden, niet alleen in commercieel en fytosanitair opzicht, maar ook op het gebied van cultuur.

Dat geldt bijvoorbeeld voor de Peruaanse avocado in China. Tot voor kort was dit fruit nog geheel onbekend op deze gigantische markt. Inmiddels heeft de avocado zich hier echter een plaats verworven, hoewel het product er op een andere manier geconsumeerd wordt dan in Peru.

Miguel Gálvez, directeur van de Afdeling voor Inlichtingen en Bedrijven van de Peruaanse Kamer van Koophandel in China (Capechi), benadrukte dit verschil. In tegenstelling tot de Peruanen, voor wie de avocado een dagelijks onderdeel van het eetpatroon is en door wie het product als bijgerecht gegeten of in salades verwerkt wordt, zien Chinezen, vooral jongeren, de avocado veel meer als een gezonde fruitsoort. Zij mengen het fruit met yoghurt en maken er zo een smoothie van, die ze dan bijvoorbeeld als ontbijt drinken.

Andere groepen Chinezen gebruiken de avocado wel voor het maken van guacamole in navolging van deze toepassing in andere landen. Volgens Gálvez is het "van belang om te onderkennen dat er steeds meer mensen zijn die op de hoogte zijn van de eigenschappen van de avocado". Ze weten dat het fruit "goede vetten bevat en ze voegen het product toe aan hun dieet. Chinezen hechten tegenwoordig veel belang aan gezonde voeding, vervolgens zien ze hoe producten in Europa en de Verenigde Staten geconsumeerd worden en wat er op internet gezegd wordt over deze producten".

Een groot voordeel dat Peru in dit opzicht heeft, voegt Gálvez toe, is dat landen als Chili en Mexico, die de Chinese markt eerder bereikten, al bewustmakingscampagnes hebben gevoerd om de consumptie van avocado te bevorderen.

 

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven