Markttoegang China zou nieuwe markt kunnen openen voor Keniaanse avocado-exporteurs

In Kenia worden veel avocado's geteeld. Het seizoen is net begonnen en meer Keniaanse avocado's zullen de komende maanden op de markt komen. Vorig jaar november tekenden de Chinese en Keniaanse presidenten een overeenkomst waardoor het voor Kenia mogelijk werd meer tuinbouwproducten naar China te exporteren. Dit geldt ook voor avocado's. Hiermee wordt een heel nieuwe markt voor Keniaanse avocado-handelaren geopend. Voorheen gingen de Keniaanse avocado's naar Europa en Noord-Amerika. 


Hass van Cauvery Limited

Chandru Akki van Cauvery Limited: "We kijken ernaar uit Keniaanse avocado's toe te voegen aan de lijst goedgekeurde producten voor China. Qua export hebben we door onze ligging een voorsprong op Peru, Mexico en Chili, omdat we sneller kunnen leveren. Daarnaast is de kwaliteit van onze avocado's goed en ons volume door het goede weer ook."

"Terwijl we wachten op de export naar China, exporteren we nu naar de EU en Dubai. We hanteren concurrerende prijzen en daarom doen we het behoorlijk goed op de markt. Ons seizoen begon in februari en gaat door tot oktober. Doordat het aanbod uit de VS nu afneemt, is de prijs in Europa vrij stabiel. We verladen elke week 40ft containers naar de EU. We zijn op zoek naar nieuwe Europese zakenpartners."

           Fuerte van Cauvery Limited

Voor meer informatie:

Chandru Akki
Cauvery Limited
WhatsApp: +919845056592 
Tel: +254780027995
Email: vcakki@gmail.com  


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven