VK: Markt voor witte druiven hersteld maar situatie voor rode nog altijd slecht"

De import van Peruaanse druiven loopt bijna ten einde. De Britse importeur Pacific Produce verwacht nog enkele containers binnen te krijgen. De tweede helft van het seizoen is volgens Rob Cullum moeizaam verlopen voor fruit dat niet onder programma's viel. In de eerste helft van het seizoen ontving Pacific vooral druiven uit Piura. In de tweede helft van het seizoen was het fruit afkomstig van telers in Ica die voornamelijk leveren aan markten in Noord-Amerika en Azië. 

Eén van de grootste problemen was dat Californië een recordoogst had en dat betekende dat er minder Peruaanse druiven naar deze markt werden geëxporteerd maar dat deze op de Europese markt terechtkwamen. "Dit viel samen met de aanvoer van Namibische en Zuid-Afrikaanse druiven, die iets later op de markt verschenen, en in zekere mate ook met de aanvoer vanuit Brazilië," legt Rob uit. 

Alle vrije partijen fruit die tussen half december en nu vanuit Peru naar Europa zijn verladen, hebben te lijden gehad van het overaanbod op de markt. 

De markt voor witte druiven is inmiddels hersteld maar die voor rode druiven is nog altijd slecht. We hopen dat dit hier de komende weken verandering in zal komen."

Vanwege deze marktomstandigheden heeft Pacific Produce dit seizoen kleinere aantallen druiven uit Zuid-Afrika geïmporteerd. "Volgende week worden de eerste druiven uit Chili verwacht en de vooruitzichten zijn goed omdat we starten met de witte druiven en dus af kunnen wachten tot de situatie voor rode druiven verbetert.  

"Israël zal Chili opvolgen en we zullen af moeten wachten wat er gebeurt als Egypte in de zomer op de markt komt!"

Vorig jaar importeerde Pacific Produce voor het eerst Griekse druiven. Hoewel het aanbod en de kwaliteit goed waren, kwamen de druiven op een lastige markt terecht. Rob hoopt dit jaar op betere omstandigheden. Afgaande op de eerste proefzendingen premium rassen zouden deze weleens een geweldige aanvulling voor het bedrijf kunnen zijn.

 

Voor meer informatie:
Robert Cullum
Pacific Produce
Tel: +44 (0) 1865877801
Email: rob@pacificproduce.co.uk 
www.pacificproduce.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven