Nieuwe Britse discountketen

Lidl wil 15 winkels openen in Roemenië
Lidl wil dit jaar in Roemenië tien tot vijftien nieuwe winkels openen. Dit tempo heeft Lidl in deze markt in de voorgaande jaren ook aangehouden, wat heeft geleid tot een netwerk van 238 Roemeense vestigingen. Lidl is officieel in Roemenië van start gegaan in 2011, dankzij de overname van 107 Plus Discount-winkels. "We zijn van plan om in 2019 in hetzelfde tempo uit te breiden en zo meer dan 15 nieuwe winkels te openen“, aldus de CEO van de Roemeense tak van Lidl, Frank Wagner.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl

VK: Co-op opent franchise winkel op universiteit
Co-op heeft zijn eerste franchise-vestiging geopend op de campus van de universiteit in Leeds. De nieuwe winkel is in navolging van de aangekondigde plannen van Coop met betrekking tot een franchise-netwerk. De winkel wordt beheerd door de Leeds University Union (LUU), met als doel om de campus beter van dienst te zijn. Het volledige assortiment van Co-op is in de winkel verkrijgbaar, waaronder versproducten en een uitgebreid aanbod aan veganistische producten. Ook heeft de winkel een keur aan Fairtrade-producten, kant-en-klaarmaaltijden en een eigen bakkerij.
Bron: retailanalysis.igd.com

India: Grofers krijgt kapitaalinjectie van vaste investeerders
De Indiase thuisbezorg-startup Grofers heeft zo'n $60 miljoen (€52,8 miljoen) aan vers kapitaal verkregen van Softbank Vision Fund (SVF). Het bedrag is her eerste deel van een grotere financieringsronde van rond de $130 miljoen (€114,4 miljoen) die Grofers bij elkaar wil krijgen. De eerste berichten over deze investeringsronde werden op 29 oktober 2018 gemeld. Het Japanse SoftBank heeft toen Grofers in zijn Vision-fonds geplaatst. Softbank heeft Grofers eerder van kapitaal voorzien.
Bron: tech.economictimes.indiatimes.com

Zuid-Korea: Seoul krijgt eerste Emart Traders-vestiging
Emart, dat onderdeel is van de Shinsegae Group, gaat in maart in Seoul een Traders-vestiging openen. Traders is een warenhuisketen, die qua filialen wat wegheeft van Walmart. Het is voor dat in de Zuid-Koreaanse hoofdstad een Traders-locatie wordt geopend. De locatie wordt per 14 maart geopend op het parkeerterrein van een Emart-locatie. De winkel krijgt een oppervlak van 9.917 vierkante meter. Emart heeft aangegeven dat als jaaromzet een bedrag wordt nagestreefd van 140 miljard won (€110,2 miljoen). Traders moet meer concurrerend vermogen krijgen door middel van prijzen voor versproducten die tot 50% lager liggen dan bij warenhuizen.
Bron: retailnews.asia

Nieuwe Britse discountketen
Poundworld-oprichter Chris Edwards heeft een nieuw discount-concept geïntroduceerd. De producten van het One Below-format hebben prijzen van £0,29 (€0,34) tot maximaal £1 (€1,16). Verder heeft One Below een assortiment van meer dan 5.000 producten, waaronder 2.500 aan levensmiddelen. De winkels hebben 10 afdelingen waaronder gezondheidsproducten en tuinproducten. Onder het assortiment bevinden zich merkproducten zoals van Coca-Cola, Pedigree en Kellogg's. De winkels krijgen een oppervlak van tussen de 232 en 465 vierkante meter.
Bron: retailanalysis.igd.com

VK: Iceland begint met groothandelssegment
Iceland is in het Verenigd Koninkrijk begonnen met een groothandelsdienst voor onafhankelijke retailers en cateraars. Het groothandelssegment is begonnen met een proefperiode, die landelijk is opgezet. Klanten kunnen alles uit het assortiment van Iceland bestellen, waarbij bestellingen van meer dan £35 (€40,67) gratis worden bezorgd. Elk product mag maximaal in 12 dozen worden besteld. De bestellingen komen afhankelijk van het volume van Iceland-vestigingen of van distributiecentra. Volgens Anthony Howard van Iceland wil de keten op deze manier het gat tussen retail en groothandel dichten. 
Bron: retailanalysis.igd.com

Metro trekt zich terug van handelsbeurs in Luxemburg
De Duitse groothandelaar Metro AG gaat zich terugtrekken van de Luxemburgse aandelenbeurs. Het besluit is een gevolg van het lage volume aan aandelen dat sinds de beursgang in juli 2017 via de Luxemburgse beurs wordt verhandeld. Volgens Metro heeft een positie op de Luxemburgse aandelenbeurs geen voordelen meer voor aandeelhouders of investeerders. Per 1 maart zijn de overgebleven aandelen van de beurs gehaald.
Bron: esmmagazine.com

VAE: Union Coop breidt uit in Abu Dhabi
Union Coop, de grootste retailcoöperatie in de Verenigde Arabische Emiraten, is van plan om buiten de thuismarkt van Dubai uit te breiden. CEO Khalid Humaid Bin Diban Al Falasi heeft aangegeven dat Union Coop toestemming heeft gekregen voor verdere uitbreidingen. Het bedrijf gaat daarbij samenwerken met lokale overheden.
Bron: zawya.com

Australië: Coles werkt met Optus aan glasvezelnetwerk
Het Australische Coles werkt samen met Optus Business aan een glasvezelnetwerk, dat de meer dan 2.400 vestigingen en bedrijfslocaties met elkaar moet verbinden. Het glasvezelkabelnetwerk wordt geplaatst door NBN, terwijl Optus zorgt voor de implementatie van mobiele diensten. Er zijn geen financiële details over de overeenkomst bekend gemaakt, hoewel volgens anonieme bronnen dit de grootste telecom-overeenkomst van de laatste tijd zou zijn. Coles gaat tevens een aantal producten van Optus in het eigen assortiment opnemen.
Bron: zdnet.com

VS: Onafhankelijke supermarkt krijgt "intelligente" gebouwen
De in Connecticut gevestigde zelfstandige supermarktketen Highland Park Market werkt samen met JouleSmart Solutions om de eigen vestigingen te veranderen in zogeheten "intelligente" gebouwen. JouleSmart heeft de locaties voorzien van een systeem, waarmee de gehele locatie op afstand kan worden gecontroleerd op onder andere energieverbruik en luchtkwaliteit. 
Bron: progressivegrocer.com

VS: Whole Foods opent 500ste locatie
Whole Foods Market breidt in het zuidoostelijke deel van de VS uit met een nieuwe grote vestiging in Atlanta. De nieuwe locatie, die op 5 april wordt geopend, wordt de 500ste van Whole Foods en met 6.500 vierkante meter de grootste in de regio. De nieuwe winkel krijgt vier fastfood-restaurants met exclusieve menu's en een assortiment met biologische, lokale producten.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: Publix heeft meer omzet en minder winst in vierde kwartaal
In de periode van drie maanden tot 29 december 2018 nam de omzet bij Publix Super Markets jaar op jaar toe met 3,8%. Dit betekent dat de omzet is gestegen van $8,9 miljard in 2017 naar $9,3 miljard in 2018 (van €7,8 miljard naar €8,2 miljard). De vergelijkende winkelomzet steeg in deze periode jaar op jaar met 1,1%. De netto winst kwam in deze periode neer op $407 miljoen (€358,2 miljoen). Gezien de netto winst in 2017 van $766,6 miljoen (€674,8 miljoen) is dat een afname van 46,9%. De winst per aandeel daalde in het vierde kwartaal van $1,04 tot $0,57 (van €0,92 tot €0,50). Volgens Publix werd de winst negatief beïnvloed door een nieuwe boekhoudstandaard, die vereist dat nog niet geïnde winsten en verliezen met de resultatenbalans worden verrekend.
Bron: progressivegrocer.com

Amazon plant nieuwe supermarktketen
Amazon is van plan om een nieuwe supermarktketen op te zetten. De nieuwe keten wordt opgericht in de VS, waarbij de eerste vestiging mogelijk dit jaar al wordt geopend. De nieuwe keten zou onafhankelijk worden opgezet van Whole Foods Market, dat iets meer dan een jaar geleden door Amazon werd overgenomen. Volgens anonieme bronnen zou de eerste vestiging aan het einde van dit jaar worden geopend in Los Angeles. Er zouden al leasecontracten zijn getekend voor minstens twee andere locaties, die in het begin van 2020 in bedrijf zouden kunnen gaan.
Bron: delimarketnews.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven