Egyptisch druivenseizoen gaat van start, telers en exporteurs slaan handen ineen

In Egypte maken telers zich op voor een druk druivenseizoen. Vakbeurzen zoals Fruit Logistica en Fruit Attraction hebben Egyptische exporteurs geholpen bij het uitbreiden van hun potentiële markten voor druiven. De volgende stap zal bestaan uit een samenwerking tussen telers en exporteurs. 

Ook voor de Egyptische exporteur FinBI for Land Reclamation and Agriculture Development zijn het drukke tijden. Het is de periode van vegetatiebeheer en iedereen moet zijn beste beentje voorzetten. May Salem, directeur van FinBI heeft extra maatregelen getroffen om zijn druiven te beschermen: "Ongeveer 90% tot 95% van onze druiven is bestemd voor de export en al onze Superior en Flame druiven zijn bedekt met plastic. Plastic tunnels zijn duur maar beschermen de ranken tegen regen en wind. Vorig jaar produceerde ons bedrijf 840 ton druiven voor de export onder het geïntegreerde coderingssysteem voor de export. Dit seizoen verwachten we zo'n 950 ton druiven voor de export te produceren."

De druiven worden vermarkt onder het Nates 'n Grapes-merk, evenals de granaatappelen van het bedrijf. De druiven zullen dit seizoen naar verschillende bestemmingen worden geëxporteerd: "We richten ons op Europa en dan specifiek op het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Polen. In het Verre Oosten richten we ons op markten zoals Singapore, Maleisië en Hongkong. Daarnaast verwachten we ook naar markten in Afrika te exporteren. Fruit Logistica en Fruit Attraction waren zeer nuttig omdat we contacten gelegd hebben in Frankrijk, Slovenië, Tsjechië, China en India. De German Import Promotion Desk (IPD) heeft FinBI het voorbije jaar gesteund bij haar promotionele activiteiten en we rekenen op hun blijvende steun." vervolgt Salem. 


Het komende seizoen kent echter ook zo zijn uitdagingen, moet Salem toegeven: "De temperaturen van de afgelopen wintermaanden hebben hun weerslag gehad op de productie van een aantal druivenrassen en dit geld met name voor Flame. Het seizoen kan hierdoor vertraging oplopen. Ook werd de lijst van in de EU-toegestane gewasbeschermingsmiddelen aangepast. We volgen de wijzigingen op de voet. We zijn uiterst voorzichtig met de toegestane MRL's en residu-normen omdat retailers dit eisen en deze klanten zijn erg belangrijk voor ons."

Salem heeft wel een idee hoe de sector deze uitdagingen in de toekomst het hoofd kan bieden en dat is door samen te werken. Salem: "We zien dat telers en exporteurs de handen ineen slaan en hun krachten bundelen om hun kosten te verlagen en kwaliteit en bereik te verhogen. We kijken ernaar uit om dit seizoen samen te gaan werken voor de export van onze druiven om te zien in hoeverre we kunnen verbeteren." 

Voor meer informatie:
May Salem
FinBi for Land Reclamation and Agriculture Development
Tel: +202 37495616
Email: may@natesngrapes.com  
www.natesngrapes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven