Rusland wereldwijd grootste citroenenimporteur

Cijfers uit 2016-2017 laten een interessant beeld van de wereldwijde citroenmarkt zien. Spanje, Turkije, Zuid-Afrika en Chili zijn sterk afhankelijk van de export en meer dan 50% van hun citroenen wordt geëxporteerd. Van de top tien van producerende landen exporteren China en Italië zeer weinig. Argentinië heeft een grote verwerkende sector, terwijl de binnenlandse markt in de Verenigde Staten erg groot is.

Rusland is een importeur van betekenis. In de top tien van grootste importeurs zijn ook veel EU-landen te vinden. Ook het Midden-Oosten neemt aanzienlijke hoeveelheden af, waarbij de import veelal via Saoedi-Arabië plaatsvindt. China staat zowel in de top tien van zowel grootste producenten als grootste importeurs. 

Een zware week
De Zuid-Afrikaanse citrussector staat een drukke week te wachten. Op 11 maart zullen Nick Gutierrez (vertegenwoordiger van CGA in de VS) en Mikhail Fateev (vertegenwoordiger van CGA in Rusland) een ontmoeting hebben met telers in Sundays River. Rocco Renaldi (vertegenwoordiger van CGA in de EU) zal hetzelfde doen in het Noorden.

Op 12 maart zullen de Variety Focus Groups bijeenkomen om onder meer de laatste hand te leggen aan de oogstraming voor het seizoen 2019, waarna 's middags het Citrus Marketing Forum de vooruitzichten voor 2019 zal bespreken. In de avond zal vervolgens de CGA Citrus Summit plaatsvinden. Tot slot zal op 14 maart de ledenvergadering van CGA gehouden worden. 

CGA Citrus Summit 
Over minder dan een week zullen vijfhonderd bezoekers zich naar Port Elizabeth begeven voor de derde CGA Citrus Summit. Inschrijven kan tot 5 maart via het volgende mailadres: shelly@cga.co.za.

Kijk op www.cga.co.za voor het volledige programma.

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven