IG International verwelkomt eerste lading avocado's uit Peru in India

In haar streven om de Indiase markt van de beste AGF te voorzien, heeft IG International, India's grootste importeur van vers fruit, de eerste lading Peruaanse Hass avocado's naar India gehaald. Het bedrijf is van plan om zo'n 1.000 ton Hass avocado's uit Peru te importeren en deze af te zetten in steden als Mumbai, Delhi, Bangalore, Ahemedabad, Calcutta, Hyderabad en Cochin. 

Gian Arora van IG International: "De avocado wint aan populariteit in India. Het fruit wordt gebruikt voor het bereiden van guacamole, salades en sauzen of als toevoeging aan de maaltijd. Daarnaast heeft het fruit veel gezonde eigenschappen. Bij IG International streven wij er altijd weer naar om de consument van de best mogelijk producten te voorzien, direct van de bron. Wereldwijd is Hass het populairste avocadoras en we willen dat ook de consument in India van dit prachtige ras kan genieten. Gezien de unieke smaak van Peruaanse Hass avocado's zullen consumenten het verschil zeker proeven."

IG International importeert momenteel 32 fruitsoorten uit 22 verschillende landen en zet haar producten af in diverse grote steden via haar landelijk netwerk. In India neemt de vraag naar avocado jaarlijks toe. IG International heeft op dit moment een aandeel van 42% in de Indiase avocadomarkt. Retailers zijn de voornaamste klanten van het importbedrijf, evenals restaurants en hotels. De Peruaanse Hass avocado's zullen onder meer verkrijgbaar zijn in de filialen van Foodhall en Nature's Basket. 

 

Voor meer informatie:
Debasmita Mukherjee
IG International
Mobile: +91-8981819794


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven