Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
't lekkerste straatje houdt open dag

40 jaar aardbeien en asperges in Oisterwijk

Tholen - Aan “Het lekkerste straatje van Oisterwijk“ teelt de familie Scheffers al 40 jaar aardbeien en asperge op hun familiebedrijf. Dit jubileum én het gereedkomen van de nieuwbouw is reden om een open dag te organiseren en de omgeving te laten kennismaken met de moderne bedrijfsvoering.

Aardbeien uit de kas
In 1979 begon Martien Scheffers in een tweedehands houten schuurtje een eigen tuinderij. Vanaf 1985 kreeg hij hulp van zijn vrouw Gerrie en runnen zij samen met de kinderen het bedrijf. Vanaf het begin is de aardbeien- en aspergeteelt de rode draad door de bedrijfsvoering. In 1997 werd de eerste kas gebouwd en met de laatste nieuwbouw is vanaf 2016 de oppervlakte gegroeid naar 3 hectare. De huidige kassen zijn volledig computergestuurd op het gebied van energie-, water- en klimaatbeheersing.

De uitbreiding tijdens de bouw
Het huidige familiebedrijf rust op twee pijlers. De eerste pijler is de teelt van aardbeien in de kas en asperge in de volle grond. In de kas wordt met moderne technieken, maar nog steeds op een ambachtelijke manier, maximaal biologisch aardbeien geteeld. Op de open dag is de oogst in volle gang. "Als tweede pijler kan daarnaast iedereen in de winkel “Het lekkerste straatje van Oisterwijk” kennismaken met onze heerlijke en eerlijke producten: aardbei en asperge. Zelf geteeld en vers van de pers. De zomerkoning en de koningin van de groenten: een koninklijk paar! Ook kunnen mensen er terecht voor aanverwante cadeauartikelen", vertelt Gerrie Scheffer.

Op 14 april 2019 tussen 10.00u en 17.00u is iedereen van harte welkom op Oliviersweg 9 te Oisterwijk.

Het lekkerste straatje van Oisterwijk
V.O.F. Scheffers en Scheffers-de Jong
Oliviersweg 9
Oisterwijk
T: 013 528 8411
gerriescheffers@hotmail.com 
www.hetlekkerstestraatje.com 

 

Publicatiedatum: