Nieuw-Zeelandse appelen in trek op Chinese markt

Vorig jaar nam de opbrengst van de Chinese appeloogst af door de extreme weersomstandigheden. Als gevolg hiervan is de Chinese markt voor importappelen verbeterd. Een van de landen die appelen mag leveren aan China is Nieuw-Zeeland, waar het appelseizoen onlangs van start is gegaan.

"De Nieuw-Zeelandse export van appelen naar China kent een lange geschiedenis. Feedback vanuit de markt laat zien dat Nieuw-Zeelandse appelen erg populair zijn bij Chinezen. Het weer is uitermate positief geweest voor de appelteelt en de opbrengst van de oogst zal naar verwachting stijgen. Het vroegste appelras in Nieuw-Zeeland is de Breeze, waarvan het seizoen in maart of april begint. De Breeze heeft een relatief hoog suikergehalte, een knapperige structuur en een felrode schil. Ons bedrijf heeft een volume geraamd van 60 tot 100 containers uit Nieuw-Zeeland. Deze appelen zijn voornamelijk bestemd voor supermarkten en winkelketens in het hogere marktsegment. De eerste container met appelen is als het goed is op 3 maart vanuit Nieuw-Zeeland vertrokken. Hoewel de prijzen voor Nieuw-Zeelandse appelen iets hoger zijn dan die van appelen uit China, is de kwaliteit ook hoger. De smaak van deze appelen is uitstekend en de Nieuw-Zeelandse sector kent meer variëteit onder zijn rassen. Dit zorgt ervoor dat Nieuw-Zeeland zijn positie op markt kan verstevigen en geeft het land qua concurrentie een voordeel op China," zegt Zhang Qian van Golden Garden.

"Bijna alle boomgaarden in Nieuw-Zeeland gebruiken dwergfruitbomen, die dichter bij elkaar staan geplant. Elke boom heeft doorgaans een ruimte om zich heen van 3,5 bij 2 meter. Bij sommige teeltbedrijven is dat oppervlak slechts 3 bij 1 meter. De omvang en vorm van de bomen wordt kort gehouden, zodat ze goed toegankelijk voor werknemers blijven."

"Het succes van dit systeem wordt verder bevorderd door een geïntegreerde productieketen, die de processen voor, tijdens en na de oogst beslaat. Als de appelen rijp genoeg zijn, worden ze allemaal tegelijkertijd geoogst en vervolgens gesorteerd en verpakt. De appelen worden gecategoriseerd op basis van kwaliteit door middel van technologie die de appelen inspecteert. Op deze manier kunnen we garanderen dat de appelen uit Nieuw-Zeeland onder de meest optimale omstandigheden worden geleverd en op precies het juiste moment op de markt verschijnen."

Golden Garden is gespecialiseerd in het leveren van fruit van topkwaliteit en het aanbieden van logistieke dienstverleningen aan handelaren. Het bedrijf werkt met meer dan tien coöperaties in zowel China als het buitenland. Zo worden Navel-sinaasappelen geteeld in Gannan, zijn er kersen in Yunnan, aardbeien in Dandong, mango's in Australië en kersen in Chili. Golden Garden levert voornamelijk aan groothandelsmarkten, fruitwinkelketens, grootschalige supermarkten, online retailers en buurtwinkels.

Breeze houdt een online persconferentie op 12 maart, waarbij geïnteresseerden worden uitgenodigd te komen kijken.

 

Contact:
Zhang Qian 
Golden Garden
WeChat ID: 28996126 
E-mail: zhangqian@jinsetianyuan.cn 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven