Costa Rica: Import Nicaraguaanse avocado neemt voor het eerst in 6 jaar toe

De import van Nicaraguaanse avocado in Costa Rica neemt voor het eerst in zes jaar toe.Terwijl Costa Rica en Mexico zoeken naar een oplossing voor het avocadoconflict, is er sprake van een stijging van de Costa Ricaanse import van het 'groene goud' vanuit andere plaatsen van herkomst. 

In 2018 werd er in Costa Rica 7.900 ton avocado vanuit Nicaragua geïmporteerd, een toename van 1,5% ten opzichte van 2017. Hoewel het gaat om een bescheiden groei, is het voor het eerst sinds 2012 dat er weer sprake is van een toename.

Hoewel de Chileense avocado nog steeds het meest gewild was in Costa Rica (2.700 ton), werd deze bijna verdrongen door die uit Nicaragua (2.600 ton).

Alleen de aankopen in Nicaragua stegen, waardoor dit land zijn marktaandeel kon verhogen ten opzichte van de dalende import vanuit Chili (-15%) en Peru (-14%).

Ondanks de recente groei liggen de avocado-aankopen in Costa Rica nog ver af van de bijna 14.000 ton van 2012, hetgeen geleid heeft tot een tekort op de markt. De nationale teelt is namelijk ontoereikend om te compenseren voor de daling van de voorgaande jaren.

 

Bron: larepublica.net


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven