Turkije: Gratis aardappelen en uien in Izmir in aanloop naar verkiezingen

In aanloop naar de verkiezingen van 31 maart zal de gemeente Izmir -de derde grootste stad in Turkije en een bolwerk van de oppositie- aardappelen en uien uitdelen aan 35.000 gezinnen in nood. 

Istanbul en Ankara - beide onder bestuur van de AKP- begonnen eerder deze maand groenten onder de marktprijs te verkopen, omdat de voedingsprijzen met meer dan 30% op jaarbasis stegen in januari, wat de inflatie naar 20,4% duwde. 

Critici beweren dat deze zet van de islamitische AKP een verkiezingstruc is om te proberen de twee grootste Turkse steden te behouden voor de partij. 

Met stijgende voedingsprijzen die verantwoordelijk zijn voor een inflatie van 20%, heeft de regering z'n harde aanpak opgevoerd tegen de zogenaamde 'voedingsterroristen', groothandelaren die ervan beschuldigd worden groenten op te slaan en retailers die hun prijzen zonder goede reden verhogen. 

Izmir wordt bestuurd door burgemeester Aziz Kocaoğlu van oppositiepartij CHP en is met lokale coöperaties overeengekomen 350 ton aardappelen en uien af te nemen. Deze worden onder de 35.000 gezinnen in verpakkingen van 10 kg verdeeld. De pakketten hoeven niet op de markt opgehaald te worden en zijn gratis.

Bron: ahvalnews.com

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven