Yigit Gokygit blikt terug op International Blueberry Conference:

"We willen dit jaar blauwe bessen planten in Turkije"

Op 26 februari vond in Horst de International Blueberry Conference plaats en ook het Turkse exportbedrijf Alanar was hier aanwezig om de nieuwste ontwikkelingen op de blauwe bessenmarkt te ontdekken. Het bedrijf beschouwt blauwe bessen als een categorie waar het in Turkije mee uit kan breiden. Voor de Turkse exporteur was de reis naar Nederland dan ook erg leerzaam. De International Blueberry Conference vond plaats in het Park Hotel in Horst. De organisatie was in handen van Delphy. Het evenement was vooral bedoeld om de bezoekers te informeren en hier was het team van Alanar speciaal voor gekomen. 

Volgens Yigit Gokygit zijn blauwe bessen een potentiële nieuwe markt voor het bedrijf: "Tijdens Fruit Logistica in Berlijn hebben we ons wereldwijde project voor de exclusieve teelt van Toro Sentado-vijgen in Peru gepresenteerd. Dankzij dit project kunnen we de markt 365 dagen van het jaar van vijgen voorzien. Ons team heeft deze conferentie bijgewoond om zich op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen in de blauwe bessensector in het kader van ons nieuwste project. We zijn namelijk van plan om in een aantal regio's in Turkije proefboomgaarden met blauwe bessen aan te planten en op basis van de resultaten de productie op te schalen. Hierna kunnen we ons product naar onze klanten exporteren en mogelijk ook naar nieuwe markten. We vonden dit evenement dan ook zeer interessant."

Gokyigit voegt eraan toe dat de consumptie van blauwe bessen overal ter wereld toeneemt. Hij legt uit dat Peru en Chili de grootste spelers op de markt zijn maar dat Turkije geografisch gezien en qua klimaat eveneens veel potentie heeft om uit te groeien tot een belangrijke blauwe bessenproducent." 


Yavuz Taner (helemaal links), voorzitter van de directie van Alanar & Emrah Ince (tweede van rechts), algemeen directeur van Tekfen Agri  en Yigit Gokyigit (uiterst rechts), marketing & salesmanager van Alanar tijdens een excursie die onderdeel uitmaakte van de conferentie. 

Zo'n 120 mensen woonden de International Blueberry Conference bij en dat waren er meer dan vorig jaar. Bezoekers uit 14 verschillende landen kwamen naar Horst om meer te weten te komen over de teelt van blauwe bessen. "Er viel veel te leren op dit evenement. Er werd informatie gegeven over slimme irrigatie, certificering voor de Europese markt, mechanische systemen voor onkruidbestrijding en manieren om de kwaliteit van de oogst te verbeteren. We maakten ook een excursie, zodat we hetgeen we geleerd hadden in de praktijk toegepast konden zien worden. Het was al met al een leerzaam bezoek. Dankzij deze conferentie hebben we ook toestemming gegeven voor de toepassing van de nieuwste technologieën voor vermeerdering via weefselkweek door het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Tefken Agri in Turkije ," aldus Gokygit. 

 

Voor meer informatie:
Yigit Gokyigit
Alanar
Tel: +90 549 804 87 56 
Email: yigit.gokyigit@alanar.com.tr 
www.alanar.com.tr


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven