Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Interfel eist een drastische verlaging van het btw-tarief

Radiostation Europa 1 heeft onlangs uit de eerste hand ontvangen informatie over de voorstellen van Interfel, de brancheorganisatie voor groenten en fruit, onthuld.


Gezien de stijging van prijs van een gevuld Frans winkelmandje, vraagt Interfel de regering om de btw te verlagen en aankoopbonnen in te voeren voor consumenten met een kleinere portemonnee. “We stellen voor om het btw-tarief te verlagen, vooral voor groenten en fruit. Het doel is om zo dicht mogelijk op nul uit te komen, afhankelijk van de verschuivingen die worden gemaakt,” legt directeur van Interfel Laurent Grandin uit. Hij gaf aan dat het btw-tarief voor dit type levensmiddelen momenteel op 5,5% ligt.


Het idee om een systeem van aankoopbonnen in te voeren voor de consumenten met een kleinere portemonnee lijkt door de Franse president goed te zijn ontvangen.

De voorstellen van Interfel verruimen waarschijnlijk het budget van de Franse huishoudens, die vooral de meest recente stijgingen van de prijzen van versproducten hebben gevoeld (15 tot 20% extra, of gemiddeld 20 tot 30 eurocent extra). Toch lijkt minister van landbouw Didier Guillaume de kwestie te vermijden. Toen hij door Europa 1 werd geïnterviewd, verklaarde hij dat de regering al veel voor de sector heeft gedaan en dat dergelijke eisen eerder aan de Europese Unie moeten worden voorgelegd. “Tijdelijke arbeidskrachten, om precies te zijn seizoenarbeiders, hoeven al minder belasting te betalen en de belasting op landbouw is ook al met 100 miljoen verlaagd,” zegt hij. “Hun verzoek is nu afhankelijk van de Europese Unie.”

Bron: europe1.fr

Publicatiedatum: