Sinds medio januari kasrabarber uit Bürstadt

De eerste groenten van het jaar worden al sinds half januari bij Böttcher Gartenbau in Bürstadt geoogst. Circa vijf weken geleden konden daar de eerste, rozerode rabarberstengels uit de kas geoogst worden. De groente wordt naar verwachting tot april aangeboden, vertelt de bedrijfsleiding van het teeltbedrijf. Daarna volgt het seizoen van de rabarber uit de volle grond, normaal gesproken tot eind juni.


Sinds circa vijf weken wordt er geoogst in Bürstadt

Rabarberteelt sinds tien jaar
Bedrijfseigenaar Stefan Böttcher runt samen met zijn vrouw Teresa en zus Ulrike Böttcher het in 1958 opgerichte bedrijf in het Duitse Ried (Hessen) in de derde generatie. In de loop der jaren ontwikkelde zich een middenstandsbedrijf met een veelzijdig productpalet het hele jaar door met verse gesneden kruiden en seizoensrabarber. Op meer dan 200 hectare vollegrondsareaal en enkele hectares onder glas werken er het hele jaar door circa 200 medewerkers volgens de richtlijnen van de gecontroleerd geïntegreerde teelt en de certificaten die het bedrijf heeft: IFS Wholesale, GlobalG.A.P, geprüfte Qualität Hessen, QS en Regionalfenster. De teelt van kasrabarber vindt sinds 2009 bij de hoofdvestiging in Bürstadt plaats.


Stefan Böttcher in de kas

Verse producten in plaats van diepvriesproducten
Na twee jaar van zorgvuldige voorkweek in de volle grond worden de wortelstokken van rabarber voor het uitgroeien naar de kas gehaald. Met behulp van warmte en verduistering groeit de rabarber vervolgens. De rabarberstengels worden zorgvuldig met de hand geoogst. „De rabarber uit de kas hoeft niet geschild te worden en is met haar mooie rozerode kleur een eerste voorbode van het voorjaar", zegt men. „De voordelen van kasrabarber zijn - naast het uiterlijk - natuurlijk de versheid en smaak. In het kader daarvan gaat de smaak meer in de richting van verse rabarber in plaats van diepvriesrabarber, die in principe het hele jaar door aangeboden wordt."


Het bedrijfsterrein van Böttcher Gartenbau

Verkoop buiten de regio
De kasrabarber wordt in drie sorteringen in verpakkingsgroottes van 5 kg en 10 kg aangeboden, aldus de woordvoerster van het bedrijf. „De verkoop vindt lokaal, in heel Duitsland en het nabijgelegen buitenland plaats. Tot de hoofdafnemers horen de retail, groothandel, gastronomie en bakkerijen. We merken dat de vraag in de loop der tijd duidelijk gestegen is, waardoor we onze productiecapaciteit bijpassend hebben uitgebreid."

De kasrabarber als handelsproduct

Verdere informatie:
Böttcher Gartenbau
Gärtnersiedlung 9+10
68642 Bürstadt
Tel.: +49 6206 70 285-15
Fax.:+49 6206 70 285-28
einkauf@boettcher-gartenbau.de  
www.boettcher-gartenbau.de  


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven