Fruitexport Namibië zal naar verwachting groeien

Landbouwminister Alpheus Naruseb heeft Desert Fruit Namibia (DFN) aangespoord haar dadelproductie de komende twee seizoenen te verhogen als middel om de fruitexport van Namibië op te voeren

Als zij erin slaagt de kwaliteit van haar fruit te verbeteren en meer dan 1.000 ton te oogsten, zal Desert Fruit Namibia één van de grootste fruitexporteurs van het land worden en de lokale economie een impuls geven, zei Naruseb tijdens een recent bezoek aan het bedrijf. 

DFN bevindt zich op zo'n 200 kilometer afstand van Karasburg en werd in 2005 opgericht. De eerste palmen werden in 2006 geplant. Het bedrijf is één van de weinige dadeltelers op het zuidelijk halfrond. 

Tijdens zijn bezoek aan DFN had Naruseb een ontmoeting met lokale overheidsorganisaties die de ontwikkeling en handelsactiviteiten van DFN ondersteunen. 

In een persbericht na afloop van het bezoek was te lezen dat de minister gesproken heeft over de mogelijke uitbreiding van DFN en het belang van samenwerking tussen het bedrijf en het ministerie van Landbouw. Volgens het bericht zou het duurzaam gebruik van water uit de Oranjerivier een verdere uitbreiding van het bedrijf mogelijk maken. 

Bron: allafrica.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven