Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China: de mogelijkheden van composietverpakking

Door de snel opvolgende ontwikkelingen van de AGF-sector is het belang van composietverpakking voor groenten en fruit steeds belangrijker geworden. "Onze composietverpakking maakt gebruik van gaas. De kenmerken van dit materiaal is dat het goed lucht doorlaat. Het AGF kan hierdoor blijven ademen, terwijl een teveel aan water op natuurlijke wijze kan worden afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de mate van bederf van het AGF fors wordt afgeremd en de houdbaarheid wordt verbeterd. Daarnaast zorgen de afbeeldingen op de composietzakken voor volledige productinformatie. Zo kan de traceerbaarheid worden verbeterd, wat voor consumenten meer informatie over voedselveiligheid geeft", aldus Shi Lei van Ningbo Diamondbag Packaging Technology. 

 

Tijdens Fruit Logistica in Berlijn heeft Diamond Packaging een aantal nieuwe producten geïntroduceerd. Een daarvan is ontstaan uit een samenwerkingsverband met het Oostenrijkse merk Xmesh. "We werken sinds vorig jaar samen met Xmesh. Ons bedrijf produceert netzakken voor groenten en fruit. Dankzij de samenwerking met Xmesh komt de nieuwe composietverpakking beter tegemoet aan de wensen van de klant. Een deel van deze verpakking is afgesloten. Het andere deel van de verpakking bestaat uit gaas, dat voor meer mogelijkheden voor het ademen van het AGF zorgt."

Karl Dangl van Xmesh: “Het gaas wordt gecombineerd met conventionele gesloten verpakking. Het gaas zorgt voor verse lucht voor de groenten en fruit, zodat de houdbaarheid van bepaalde producten wordt verbeterd. Sommige producten worden bijvoorbeeld wel eens lange tijd in gesloten verpakking bewaard in een omgeving met een hoge vochtigheidsgraad. Dat zijn omstandigheden die vaak ervoor zorgen dat de kwaliteit van het product hard achteruit gaat. De nieuwe composietverpakking voorkomt dit soort situaties. Bovendien is het gaas erg flexibel, zodat de inhoud niet wordt beschadigd. Verder is dit verpakkingsmateriaal sterk, zelfs als er sprake is van een open structuur. De stevigheid van de verpakking wordt er niet minder door."  

Diamond Packaging levert ook machines voor het verpakken van alle soorten groenten en fruit. "We kunnen de machines voor onze klanten aanpassen aan de vereisten die ze stellen, zodat ze beter bij het product en het bedrijfsproces passen. Op deze manier kan de machine zo efficiënt mogelijk worden ingezet. Op dit moment richten we ons nog op de Chinese markt, omdat dit ons eerste jaar is waarin we machines voor composietverpakking op de markt zetten. We nodigen bedrijven met interesse uit om contact met ons op te nemen," zegt Shi Lei tot slot.

Shi Lei
Diamondbag Packaging
Telefoon: 13777222529
Email: allenshi@diamondbag.com 
Http://www.diamondbag.com/ 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven