Hans Kuffer: „Goede kwaliteit, kleine vertraging"

Eerste Griekse asperges op Großmarkt MünchenHans Kuffer Fruchthandel uit München heeft op 25 februari de eerste ladingen Griekse asperges verwelkomd. Een tweede levering verwacht het bedrijf, dat gevestigd is in de Großmarkt München, nog deze week. Dat bevestigt Theo Hatzivassiliadis, verkoopleider van het bedrijf. „De kwaliteit is heel goed, maar vanwege het weer is er sprake van een kleine vertraging bij de eerste aankomsten van dit seizoen. Daarom kunnen we de filialen van de grote ketens vermoedelijk pas vanaf midden maart van voldoende aanbod voorzien."


Eigenaar Peter Kuffer bij de verkoopstand op de Großmarkt München

Verlenging van het Peru-seizoen
Hans Kuffer Fruchthandel heeft de Griekse asperges sinds circa acht jaar in het assortiment en neemt de producten door middel van contractteelt exclusief van meerdere leveranciers uit vier Griekse teeltgebieden af. Een deel van de producten gaat direct naar de levensmiddelenhandel, voor een deel ook in buurlanden (Italië & Frankrijk). „Normaal gesproken komen de eerste ladingen vanaf eind februari binnen, daarom hebben we de afgelopen weken reeds meerdere aanvragen vanuit de levensmiddelenhandel ontvangen. Door de koudegolf in Griekenland kunnen we momenteel echter nog niet aan de vraag voldoen en de handelsketens moesten hun Peru-seizoen voorlopig met twee weken verlengen."

Ondanks de beperkte beschikbaarheid aan Griekse asperges werden de eerste partijen deze week verhandeld, voornamelijk aan gastronomen en de hotellerie. Momenteel is echter niet uit te sluiten dat vanaf volgende week in enkele gevallen ook lokale filialen van levensmiddelketens beleverd kunnen worden. „Momenteel arriveren echter voornamelijk 22+-asperges, die door de levensmiddelenhandel nauwelijks af worden genomen. De levensmiddelenhandel wil eerder asperges van het 16+-kaliber", vertelt Theo. 


Verse asperges uit Griekse teelt

Weinig concurrentie
Hoewel de huidige vertragingen ook later in het seizoen merkbaar zullen blijven, gaat de groothandelaar vooralsnog van een goede prijsvorming uit. „Want er zijn voorlopig nog geen Duitse asperges, alleen Nederlandse kasproducten." 

Verdere informatie:
Hans Kuffer Fruchthandel GmbH
GF: Peter Kuffer & Theo Hatzivassiliadis
Großmarkthalle - Halle I
Stand 5 & 6, 15 & 16
Schäftlarnstr. 10, 81371 München
Telefoon: +49 89 / 74 11 83 90 oder +49 89 / 77 41 75
Fax-Nr.: +49 89 / 74 11 83 93 oder +49 89 / 77 41 72
E-mail: info@kuffer24.de  
www.kuffer24.com  

 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven