Marktbericht Oostenrijk wk 09/19

'Aardappelafzet op stabiel niveau, uienmarkt ziet er goed uit'

De Oostenrijkse aardappelmarkt laat nauwelijks enige verandering zien in vergelijking met voorgaande weken. De resterende voorraden nemen relatief snel af. De binnenlandse afzet loopt gestaag op het gebruikelijk seizoensniveau. De voornaamste reden voor de snelle afname van de voorraden ligt in de hoge sorteringskwaliteit. Verwacht wordt dat de meeste handelaren eind maart de marketing zo veel mogelijk afgerond hebben. In de tussentijd proberen de eerste handelaren een tekort aan aanbod te voorkomen met Franse voorraad of geïmporteerde nieuwe aardappelen uit het Middellandse Zeegebied. 

In Burgenland zijn de eerste aardappelen onder plastic gepoot. Wat telersprijzen betreft is er weinig verandering vergeleken met vorige week. In Neder-Oostenrijk worden aardappelen verkocht voor € 25/100 kg. Voor draadwormvrij, kleine verpakbare eersteklas producten met AMA kwaliteitszegel kan € 30/100 kg verkregen worden. In Opper-Oostenrijk is dit € 29/100 kg.

Uienmarkt ziet er goed uit
Geen serieuze veranderingen in de Oostenrijkse uienmarkt; voorraden zien een constante niet al te levendige vraag. Vooral in de export lijkt het prijsniveau z'n top te hebben bereikt. Export was onlangs een beetje zwakker wat kwantiteit betreft. Over het algemeen is de huidige vraag niet al te slecht. De telersprijzen zijn vergeleken met vorige week niet veranderd. Voor schone en gesorteerde uien in een doos wordt afhankelijk van kwaliteit en formaat tussen de € 48 en € 52/100 kg betaald. 

Bevredigende wortelafzet
De wortelmarkt in Neder-Oostenrijk ziet er goed uit. Binnenlandse afzet is naar tevredenheid en de export stijgt. Voorlopig veranderen de prijzen nog steeds niet. Telersprijzen zijn stabiel op de niveaus van vorige week. 

Bron: LKÖ


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven