Italië: gemiddelde prijzen en goede vooruitzichten voor bananen

De bananenprijzen zijn gemiddeld, de kwaliteit is goed en de komende weken zal de sector een groei doormaken. Het grootste gedeelte van de bananen is afkomstig uit Costa Rica en Ecuador. Dat is hoe het er momenteel voorstaat volgens Alessandro Dal Bello van Sife in het Italiaanse Sife, die bananen rijpt en verhandelt.

Piero, Paolo en Alessandro Dal Bello tijdens Fruit Logistica 2019

"Momenteel is de gemiddelde prijs €15,50 per doos en dit is in lijn met het gemiddelde. In 2018 was de prijs veel hoger, maar daarna sloeg het om. De eerste weken van 2019 begonnen vrij zwak, maar de prijzen maken nu al geruime tijd een stijging door", zegt Dal Bello.

Volgens Dal Bello is de vraag iets hoger dan het aanbod. De verwachting is dat de prijzen zullen toenemen of zich stabiliseren tot een bevredigend gemiddelde, in ieder geval tot eind mei. In de zomer neemt in Italië de vraag naar bananen af. De gemiddelde prijs is van toepassing op een breed assortiment, van het premium niveau tot secundaire merken. 

"Tot Pasen zal de beschikbaarheid niet zo hoog zijn, maar daarna zal dit toenemen. Dan zal ook de kwaliteit verbeteren. De beste resultaten worden in april en mei verwacht."

In de eerste maanden van 2018 was de prijs voor een doos bananen gemiddeld €17,-. Een doos weegt 18,14 kilo of 40 pound, wat standaard is voor de internationale markten. Echter, in Italië wegen de dozen vaak meer dan 19 kilo.

Contact:
Dal Bello SIFE
Corso Stati Uniti 23
35127 Padova (PD) - Italy
Tel.: +39 049 8703000
Email: direzione@sife.it


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven