Corne van de Klundert, Origin Fruit Direct:

"We bieden dit jaar de Indiase druiven voor het eerst in 250 gramsverpakking aan"

Tholen - De eerste Indiase druiven arriveerden deze maand in een relatief moeilijke markt. "Met name de aanvoer van rode pitloze druiven hadden te maken met een forse aanvoer vanuit Zuid-Afrika. Die prijzen lagen al op een laag niveau en werden er niet beter op. In de witte pitloze druiven is de aanvoer sinds begin februari al een stuk lager en is er ook sprake van een lichte prijsopleving. De prijs van de Red Globe-druiven is de laatste weken wel gedaald, maar ik verwacht dat er wel meer ruimte komt voor deze druiven, omdat het met dit prijsniveau voor landen als Chili interessanter wordt om druiven naar andere bestemmingen te sturen", vertelt Corne van de Klundert.

Hij bracht deze maand samen met zijn Indiase collega Nitin Ingale een bezoek aan India waar moederbedrijf Mahindra een nieuw druivenpakstation in gebruik nam in Nashik. In het pakstation kunnen dagelijks 90 ton druiven verpakt worden. "Nieuw is dat we vanaf dit seizoen de druiven in India al verpakken in onder meer een 250-grams-verpakking, waarmee we inspelen op de convenience-trend", vertelt Corne. “Een andere primeur is dat we dit jaar voor het eerst ook FairTrade-gecertificeerde druiven aanbieden en dit aandeel zal volgend jaar nog een stuk hoger zijn."

"De kwaliteit van de Indiase druiven ziet er erg goed uit. De volumes liggen tot nu toe 20% hoger dan afgelopen jaar, maar sommige teeltgebieden zullen eerder tot een einde komen, waardoor het totale volume naar verwachting vergelijkbaar zal zijn met andere jaren. Ondanks het koude weer dat India gehad heeft, is er van paniek volgens de importeur voor de tweede helft van het seizoen allerminst sprake. We hebben genoeg volumes beschikbaar om aan alle programma's te voorzien."

"Europa en het Verenigd Koninkrijk blijven voor India de grootste exportmarkten. Wel boort men andere markten aan, zoals het Verre Oosten en Canada, maar die volumes liggen op een aanzienlijk lager niveau", aldus Nitin. Mahindra is volop aan het experimenteren met nieuwe rassen en daar zullen we dit seizoen de eerste testen van ontvangen. Ook zijn we testen aan het uitvoeren met biologische druiven, maar deze hebben we nog niet commercieel beschikbaar."

Voor meer informatie:
Origin Fruit Direct
Corné van de Klundert
+31-643 241 489
corne@originfruitdirect.nl 

Nitin Ingale
+31-620622366
nitin@originfruitdirect.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven