Investeerder wil Britse supermarktketen Asda overnemen

KKR & Co. is de samenwerking met voormalig Asda-directeur Tony De Nunzio aangegaan om een bod op Asda voor te bereiden. Het vergt een moedige investeerder om slechts vijf weken voor Brexit zijn pijlen te richten op deze Britse retailketen.

De buy-out firma bekijkt haar mogelijkheden nu de deal van €8,4 miljard van J Sainsbury voor de overname van Asda dreigt te stranden vanwege mededingingsbezwaren. KKR en Asda weigerden commentaar te geven. 

Britse retailers zijn kwetsbaarder geworden vanwege de groei van de de e-commercesector en budgetketens, zoals Aldi en Lidl. Als gevolg van de naderende Brexit is het pond in waarde gedaald en zijn inkoopkosten hoger geworden en winstmarges uitgehold. Het gevaar van een chaotische uittreding van het VK uit de Europese Unie werpt zijn schaduw vooruit nu de datum 29 maart nadert. 

De felle concurrentie en de onzekerheid rondom Brexit zouden de meeste investeerders afschrikken een bod op Asda te doen tenzij ze het tegen een aantrekkelijke prijs over kunnen nemen. Het feit dat Walmarts het beste kwartaal in jaren achter de rug heeft, verlaagt de kans op een overname tegen een spotprijs. 

Terwijl investeerders zo'n €1 biljoen onaangewend kapitaal bezitten en erop uit zijn om deals te sluiten, maken financierders zich zorgen over het verstrekken van leningen aan Britse bedrijven. Ook is het moeilijker geworden om in pond sterling luidende kredieten te krijgen voor overnames van Britse activa. 

Bron: bloomberg.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven