Veel vraag naar Egyptische Valencia's

Het seizoen van de Valencia sinaasappelen is in volle gang. Voor een Egyptische exporteur betekent dit dat ze niet veel tijd hadden om te relaxen na de Fruit Logistica. Na het sluiten van een paar nieuwe deals was het tijd om aan de grote vraag naar Valencia's te voldoen. 

Valencia sinaasappelen lijken erg populair te zijn en vormen het voornaamste product voor de Egyptische handelsonderneming Mazeed Produce. Volgens Reham Kamal is het seizoen niet zonder uitdagingen. "Momenteel is er veel vraag naar Valencia sinaasappelen. De meeste buitenlandse markten willen kleine en medium maten. Dit betekent dat een groot deel van de oogst te groot is om te exporteren. De lage prijzen in Spanje zijn ook een probleem, want we moeten vrachtkosten naar Europa betalen en met de Spaanse prijzen concurreren. Daar moeten we een oplossing voor vinden."

Een van de oplossingen is simpelweg naar een ander deel van de wereld exporteren. Voor Egyptische handelaren is het Verre Oosten een interessante markt. "Mazeed wil naar China exporteren. Onze belangrijkste markt is Rusland maar de Russische prijzen zijn niet zo goed door de concurrentie met de goedkopere Turkse leveranciers. We exporteren over de hele wereld: van Nederland en het VK tot Sri Lanka, de VAE en India. We zouden graag ook naar Duitsland exporteren."

Volgens Kamal zijn er naast de Valencia's ook andere prioriteiten voor het bedrijf. "We focussen op het vestigen van onze naam en ons merk met fruit van goede kwaliteit. Daarom deden we mee aan de Fruit Logistica. We hebben deals gesloten met importeurs uit China, Oekraïne, Nederland en Duitsland. We hopen dat de Asia Fruit Logistica ons dezelfde kansen zal opleveren."

Voor meer informatie:
Reham Kamal
Mazeed Produce
Tel: +202-26775012 ext. 117 
Email: rkamal@aidcegypt.com  
www.aidcegypt.com 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven