VK: Marks & Spencer in gesprek met Ocado

VS: Schnuck Markets werkt samen met Zebra Retail Solutions
Zebra Technologies Corporation gaat samenwerken met de supermarktketen Schnuck Markets. Zebra Technologies is gespecialiseerd in mobiele technologieën voor printen, data-collectie en andere toepassingen. De oplossingen van Zebra Technologies moeten werknemers van Schnucks productiever maken en de klantenervaring verbeteren.
Bron: businesswire.com

VS: Wegmans plant uitbreiding in Delaware
Wegmans is van plan om een winkel te open in de rijke voorstad Greenville, vlakbij Wilmington in Delaware. De nieuwe vestiging wacht nog op toestemming van de lokale overheid, hoewel Wegmans inmiddels al voldoende lokale steun lijkt te hebben verkregen. De winkel in Greenville zou de eerste Wegmans-locatie in Delaware zijn. De opening van de winkel is gepland in 2022. Hoewel de concrete plannen voor de nieuwe winkel nog niet volledig rond zijn, wordt er uitgegaan van een winkeloppervlak van ongeveer 10.650 vierkante meter. Ook krijgt de nieuwe vestiging dezelfde afdelingen en functies als andere filialen van Wegmans. Wegmans is verder van plan om rond het einde van februari afhaalpunten te introduceren bij alle vestigingen bij de thuisbasis van de keten in Rochester, New York. In maart 2018 werd het eerste afhaalpunt bij een winkel in Rochester geopend. De bestellingen kunnen online via het platform van Instacart worden geplaatst, mits er een minimum bedrag van $10 (€8,80) is bereikt.
Bron: grocerydive.com

VS: Walmart neemt Israëlisch marktonderzoeksbureau over
Walmart heeft de Israëlische startup Aspectiva overgenomen. De technologie van Aspectiva analyseert de recensies van consumenten over bepaalde producten, zodat andere consumenten beter keuzes over hun boodschappen kunnen maken. Er zijn geen financiële details over de overname bekend gemaakt. Aspectiva wordt geïntegreerd met de Walmart-afdeling Store No 8. Deze afdeling werd in 2017 opgezet om nieuwe technologieën op het gebied van retail en commercie te onderzoeken. Aspectiva heeft onder andere technologieën voor machinaal leren en het verwerken van taal ontwikkeld. Volgens het hoofd van Store No 8, Lori Flees, zijn deze technologieën in de toekomst van groot belang voor de manier waarop consumenten boodschappen doen.
Bron: reuters.com

VS: Whole Foods heropent 365-winkels onder eigen naam
Whole Foods Market stopt met het merk 365 By Whole Foods Market voor zijn kleinere vestigingen. Een maand eerder werd al bekend gemaakt dat het format niet verder zal worden uitgebreid. Alle twaalf winkels onder het 365 By Wholefoods-merk worden voor het einde van dit jaar heropend als traditionele Whole Foods-vestigingen. Alle 365-winkels krijgen nieuwe displays, een vernieuwd assortiment en een nieuw distributiemodel. De 365 By Whole Foods-locaties hebben een gemiddeld oppervlak van tussen de 2.300 en 2.750 vierkante meter. Omdat dit ruim 900 vierkante meter kleiner is dan een conventionele Whole Foods-vestiging, betekent dit dat sommige vaste afdelingen zoals een vleeswarenafdeling bij de kleinere winkels niet voor handen zullen zijn.
Bron: progressivegrocer.com

Duitsland: REWE benoemt nieuwe CEO
REWE Group heeft met Jan-Peer Brenneke een nieuwe CEO benoemd. Per 1 april gaat Brenneke van start als CEO van REWE International AG en als lid van de raad van bestuur voor Commodity Trade International binnen de REWE Group. Brenneke wordt verantwoordelijk voor het uitbreiden van de activiteiten binnen Oostenrijk, kwaliteitsmanagement de eigen huismerken en de ketens Penny International en Billa Cee. In zijn nieuwe functie staat Brenneke net als andere leden van de raad van bestuur van REWE International AG onder Jan Kunath, de ondervoorzitter van de raad van bestuur. Brenneke was eerder directeur bij REWE Group Buying GmbH in Keulen. Hier is hij onder andere verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van huismerken.
Bron: internationalsupermarketnews.com

VK: Marks & Spencer in gesprek met Ocado 
Marks & Spencer (M&S) en Ocado zijn samen in overleg voor een joint venture met een waarde van £1,8 miljard (€2,1 miljard). De aandelenkoers van beide bedrijven schoot door het nieuws over de plannen omhoog. De joint venture zou betekenen dat M&S zich voor het eerst bezig gaat houden met thuisbezorging. Bij een overeenkomst gaat M&S mogelijk rond de £850 miljoen (€987,7 miljoen) betalen voor een aandeel van 50%. Ook zou de joint venture mogelijk een definitief einde impliceren van de huidige overeenkomst tussen Ocado en Waitrose. Deze overeenkomst loopt in het volgende jaar af.
Bron: bbc.com

China: JD genereert 15.000 banen dit jaar
De Chinese e-commercegigant JD.com wil dit jaar 15.000 nieuwe werknemers aannemen. Een week eerder werd juist bekend gemaakt dat 10% van alle senior-directieleden zou worden ontslagen. De meeste nieuwe vacatures bij JD.com zijn voor functies in de logistiek. Er wordt met name gezocht naar personeel voor bezorgingen en voor lokale managementfuncties. Ook wordt er gezocht naar personeel voor het verbeteren van de winkelervaring in de retailtak van JD.com. Het bedrijf belooft bij de aankondiging van de vacatures om vaardige werknemers te promoveren en meer leiderschapstraining te geven aan jonge professionals. Op dit moment zijn er zo'n 170.000 voltijdswerknemers in dienst bij JD.com. Het bedrijf is van plan om zijn leveringsnetwerk in elke Chinese regio uit te breiden.
Bron: insideretail.asia

eCargo Holdings neemt aandeel van 85% in Metcash China
Het e-commercebedrijf eCargo Holdings heeft voor 85% de Chinese tak van het Australische Metcash overgenomen. eCargo Holdings heeft nu Metcash Export Services in handen, met inbegrip van het dochterbedrijf Metcash Asia China. eCargo Holdings levert via groothandel producten aan supermarkten en retailgroepen in China. Ook beheert het bedrijf een aantal webwinkels op Chinese online platforms als Tmall Global en JD Worldwide. De overname door eCargo Holding werd in november 2018 aangekondigd. De overname wordt gewaardeerd op AU$2,5 miljoen (€1,57 miljoen), in combinatie met de 85% van de netto waarde van Metcash China van A$5,8 miljoen (€3,65 miljoen) en een extra compensatie van tot A$3,5 miljoen (€2,2 miljoen).
Bron: retail-insight-network.com

Afrika: Shoprite voorzichtig met financiële prognoses
De grootste supermarktgroep van Afrika, Shoprite Holdings, heeft aangegeven dat de resultaten van dit jaar mogelijk kunnen verbeteren. Omdat het bedrijf echter net zijn slechtste eerste halfjaar in tien jaar tijd heeft gehad, is Shoprite terughoudend met financiële prognoses. In het eerste halfjaar had Shoprite te maken met leveringsproblemen in Zuid-Afrika en de gevolgen van een daling in de wisselkoers van Angola. "Sinds januari 2019 is een stijgende trend met betrekking tot de omzet duidelijk aanwezig," aldus een verklaring van Shoprite. Door de zwakke periode van juli tot december is het niet waarschijnlijk dat er groei wordt bereikt over het gehele fiscale jaar, dat in juni 2019 afloopt. Shoprite wil verder zijn aandelenstructuur versimpelen. Hiervoor is het bedrijf in overleg met de aandeelhouder Thibault Square Financial Services Proprietary Limited om aandelen terug te kopen. Thibault heeft door zijn aandelen voor 32,3% inspraak in Shoprite.
Bron: reuters.com

Walmex-werknemers dreigen met staking
Een vakbond die werknemers vertegenwoordigt van Walmex, de Mexicaanse tak van Walmart, heeft aangegeven dat er in de volgende maand stakingsacties zullen volgen. De vakbond wil op deze manier voor duizenden werknemers verbeterde werkomstandigheden en een hoger loon afdwingen. De National Association of Trade and Home Offices vertegenwoordigt zo'n 8.000 werknemers en heeft in 10 staten 121 collectieve contracten met Walmex. De vakbond wil een salaris dat 20% hoger ligt ten opzichte van de loonhoogtes in 2018.
Bron: reuters.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven