Wilko van der Zwaard, Wilko Fruit:

"Washington Sanguine is de beste perssinaasappel die er te vinden is"

Tholen - Bij Wilko Fruit in Breda zijn de eerste Washington Sanguine-sinaasappelen uit de Marokkaanse Gharb-regio gearriveerd. "Dit zijn de beste perssinaasappelen die er beschikbaar zijn", vertelt Wilko van der Zwaard, enthousiast. "Veel mensen verwarren deze variëteit met een bloedsinaasappel, maar het is toch echt een perssinaasappel met een opvallend hoge brix (14)."

"Met Salustiana-achtige variëteiten heb je vaak te maken met vruchtvlees dat naar boven kruipt als ze even staan. Dat heb je met de Washington Sanguine niet. Als deze een week staan, zijn ze niet zuur. De echte 'persliefhebbers' zijn dan ook erg gecharmeerd van deze sinaasappel. Wij laten deze Washington Sanguine binnenkomen in mooie Gaudias-dozen en hebben er brede klandizie voor, variërend van supermarkten, groothandels tot marktjongens. Het seizoen loopt nog wel twee maanden door", vertelt Wilko.

"De vraag is direct al erg goed. Onze klanten hebben een goede herinnering overgehouden aan de Washington Sanguine. Dit is echt de nieuwe mode in perssinaasappelland", lacht de importeur. Halverwege maart krijgen we daarnaast ook Valencia Late binnen uit de Gharb. De Gharb is de regio in Marokko met het meeste water en gecombineerd met een goede grondsoort en het grote verschil in dag- en nachttemperatuur maakt het een ideale sinaasappel met een goede kleur en brix, waarbij een doos vaak een kilo meer weegt dan de sinaasappelen uit andere streken. "

"Verder krijgen we uit Marokko volop Nadorcott-mandarijnen binnen, die we voeren in de merken Gaudias en Le Domaine. De volumes zijn dit jaar iets lager en de maten iets kleiner, maar dat zijn wel vaak de lekkerste mandarijnen. "Het seizoen zal doorgaan tot begin mei. We bieden de mandarijnen aan in 10, 12 en 15 kg kartons en pitufo. ", aldus Wilko. "Hoewel het citrusaanbod groot is vanuit onder meer Spanje en Marokko weten de kenners de juiste variëteiten wel te vinden.


Nadorcott

Voor meer informatie:
Wilko van der Zwaard
Wilkofruit b.v
IABC 5212
4814 RA Breda
Tel: +31 76 5244460
wilko@wilkofruit.com
www.wilkofruit.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven