Richard Timmer, Simba Vegetables:

"Prijzen rode uien ongekend hoog, met name tekort aan grove sortering"

Tholen - In april bestaat Simba Vegetables 5 jaar. Het bedrijf is een initiatief van Robert Sijm en Maurice Ott en verkoopt naast de producten van Sijm Agro, aardappelen, uien en vollegrondsgroenten van andere telers en exporteurs. Vanaf januari van dit jaar is Richard Timmer de verkoopafdeling van dit vollegrondsgroentenhandelsbedrijf komen versterken.

Een item waar dit jaar veel over te doen is, zijn de rode uien. Simba Vegetables sorteert zelf rode uien en koopt daarnaast bij andere sorteerbedrijven bij. "Nederland heeft 30 tot 40% minder rode uien ten opzichte van een normaal jaar, dus dat zorgt voor een unieke marktsituatie", vertelt Richard Timmer. Simba levert de uien aan groothandels, supermarkten en groentenbewerkers door heel Europa.

"De teler vraagt logischerwijs veel geld en dat zorgt voor veel rekenwerk bij de sorteerbedrijven. Door de droogte van de afgelopen zomer vallen de uien een stuk kleiner uit en daardoor zijn de supers (75+) erg schaars. De middelsortering brengt gelijk een stuk minder op dan de grove. In de baal wordt de middelsortering verkocht voor 35 cent en het prijsniveau voor de 60-80 sortering gaat zelfs richting de 70 cent. Wij kunnen ons niet meer herinneren dat de prijzen eerder zo hoog zijn geweest", zegt Richard.

"Er is wel wat import van rode uien geweest uit India en China, maar in totaliteit is dat volume toch beperkt gebleven. Het is nu wachten op de Egyptische uien die in april zullen arriveren", vertelt Richard. Hij sluit af dat hij trots is dat Simba van welp een volwassen leeuw is geworden, door de geweldige samenwerking met leveranciers en klanten.

Voor meer informatie:
Richard Timmer
Simba Vegetables bv
Zwaagdijk 149
1684 ND Zwaagdijk-Oost
M: +31 (0) 657 753 691
T: +31 (0) 228 745 396
Richard@simbavegetables.nl  
www.simbavegetables.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven