Ive Lambert, Starfruit

“Doordat Chileens seizoen op einde loopt zullen avocadoprijzen aantrekken”

Tholen – “De huidige markt voor Hass-avocado’s is vrij moeilijk in de verkoop. Voor de tijd van het jaar komen er behoorlijke volumes deze kant op, omdat er veel verschillende origines in de markt zijn. Naast heel wat aanvoer uit Colombia en Mexico zijn ook Spanje en Marokko op de markt. Plus de eerste volumes uit Peru komen al aan en over een aantal weken de eerste aankomsten uit Zuid-Afrika. Het Chileense seizoen loopt op zijn einde en begint er tussenuit te vallen dus zullen de prijzen naar verwachting wat aantrekken”, vertelt Ive Lambert van Starfruit. De groene avocado’s doen het daarentegen vrij goed als gevolg van een beperkte aanvoer. Hierdoor zijn de prijzen vrij goed voor de tijd van het jaar.

Peru
Vorig jaar stuurde Peru grote volumes avocado’s richting Europa. “Het is dit jaar weer afwachten hoeveel volume Peru gaat sturen. Vorig jaar gaf men aan dat het seizoen voorbij was, maar er bleef maar product komen. De laatste jaren is er in Peru veel nieuwe aanplant gedaan die steeds meer in productie komen. Daarnaast kwam er op het einde van het seizoen veel volume van ongekende exporteurs waardoor de aantallen verkeerd waren ingeschat. Men verwacht dit jaar iets minder volume, maar er kan nog veel veranderen. Over 4 tot 6 weken komen de grotere volumes en dan kunnen we pas een tendens gaan zien ten opzichte van vorig jaar”, aldus de importeur.

“Het Chileens avocadoseizoen is wat later gestart doordat Peru vorig jaar dusdanig lang is doorgelopen. Chili is later gestart omdat de prijzen extreem laag waren en hebben eerst alles richting de Verenigde Staten gestuurd. Doordat de Chilenen met vaste verkoop werken krijg je ongunstige prijzen en dan is er geen enkele Europese importeur die zich aan die prijzen gaat wagen. Daarnaast is de kwaliteit van de Hass-avocado’s aan het eind van een seizoen qua rijping beter dan op het begin van het seizoen. De houdbaarheid is iets korter, maar de smaak en het oliegehalte zijn beter dus duurt het rijpen een aantal dagen korter dan op het begin van het seizoen. Dan is voor importeurs de keuze snel gemaakt”, besluit Ive.

Voor meer informatie:
Ive Lambert
Starfruit Company
Werkhuizenkaai 112-154
1000 Brussels
Belgium
+32(0)224 208 76
starfruit@starfruit.be  
www.star-fruit.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven