François Moran van Tropibana:

Het gaat weer goed op de Europese zoete aardappelmarkt

Na een moeilijke periode, begint het weer behoorlijk goed te gaan op de zoete aardappelmarkt. François Moran van Tropibana, legt uit hoe het er op dit moment op de markt aan toe gaat: “We werken op dit moment met zoete aardappelen die van oorsprong uit Honduras en Egypte komen. De prijzen van deze aardappelen zijn erg interessant. De zoete aardappelen uit Egypte worden nu afgezet voor een bedrag van tussen de 1 en 1,20 euro/kilo. Voorheen werden deze afgezet voor een bedrag van rond de 60 tot 70 eurocent/kilo. De zoete aardappelen uit Honduras worden nu afgezet voor een bedrag van tussen de 1,40 euro en 1,60 euro/kilo. De prijzen zijn dus behoorlijk aan het stijgen.”

Deze prijsschommelingen kunnen in de eerste plaats worden verklaard door de initiële overproductie en door de import van een te groot aantal producten. "We hadden veel problemen, die ervoor zorgden dat de prijzen daalden. We moesten van de voorraden af,” vertelt François. “Maar nu zijn de prijzen weer aan het stijgen.

Costa Rica heeft wel te kampen met een periode van ernstige droogte, dus de hoeveelheden zijn kleiner. Hierdoor neemt de vraag naar knolgewassen als yucca en zoete aardappel weer toe.


Op dit moment is het aanbod echter lager dan de vraag, waardoor de prijzen stijgen. Februari is altijd een onzekere maand, maar van de vier maanden daarna (maart tot en met juni) moet iedereen het eigenlijk hebben,” besluit François.

Voor meer informatie:
François Moran
Tropibana
94 rue de Châteaurenard - Bâtiment D2 - CP 90233 Frankrijk
Vaste telefoon: +33 1 46 87 09 18
Mobiele telefoon: +33 620 17 20 13
francois@atominternational.com  
www.tropibana.fr 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven