„De kwaliteit van de Marokkaanse producten doet nauwelijks onder voor de Spaanse producten"

Marokkaanse groenten krijgen steeds meer vaste voet in de Duitse handel als voordelig alternatief voor Spaanse producten. De dagen dat de producten van een mindere kwaliteit waren heeft het land inmiddels achter zich gelaten. Bij Elbfresh worden er sinds enkele weken onder andere Marokkaanse tomaten en paprika's aangeboden, meldt eigenaar Mohamed Moustafa: „We nemen momenteel losse tomaten af uit Marokko, per week zo'n 12-13 pallets. Daarvoor werken we met een partner uit Nederland samen."

De pioniersrol van Spanje op het gebied van vruchtgroenten krijgt duidelijk concurrentie. „Het voordeel van de Marokkaanse producten is heel duidelijk de prijs, die deels tot wel één derde lager is - en de kwaliteit doet nauwelijks nog onder voor de Spaanse producten. Hier op de Großmarkt in Hamburg zijn de Marokkaanse producten heel populair. De feedback is goed en de producten worden steeds beter door de klanten ontvangen."

Maar niet alleen bij prijsbewuste grootafnemers, ook in de retail worden Marokkaanse groenten steeds populairder. Alleen in de bio-sector loopt Marokko nog iets achter op de Spaanse collega's. „Het zal heel moeilijk worden om de Spaanse voorsprong in te halen", aldus de inschatting van de handelaar.

De firma Elbfresh houdt zich bezig met de directe levering aan levensmiddelketens en beschikt bovendien over een verkoopstand op de Großmarkt Hamburg. Het bedrijf levert het hele jaar door verse producten uit verschillende herkomstlanden aan de groothandel en retailsector in de regio Hamburg.

Verdere informatie:
Elbfresh GmbH
Mohamed Moustafa
Großmarkt Hamburg Stand 263 
Banksstraße 28 20097 Hamburg
+49 (0) 40 / 300 618 64
mohamed@elbfresh.de 
www.elbfresh.de 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven