Grootste Britse groenten- en fruitmarkt bereidt zich voor op Brexit

Nu we minder dan vier weken van Brexit verwijderd zijn en het ernaar uitziet dat de AGF-sector te maken zal krijgen met ingrijpende veranderingen, laten sommige handelaren weten dat ze nu de effecten van het Britse besluit om de EU te verlaten al merken omdat ze geen personeel kunnen vinden. 

Daniel Fulgoni van Eurofrutta: “Voor het referendum waren mensen bereid om 's nachts te werken maar sindsdien is het een ramp om mensen voor dit werk te vinden."

Gary Marshall, voorzitter van de Covent Garden Tenants Association, vertelt dat hij desondanks vertrouwen in de toekomst heeft, zelfs al het uitloopt op een harde Brexit: "Persoonlijk denk ik dat we het beste af zijn wanneer er geen akkoord bereikt wordt. We zullen net als in het verleden oplossingen vinden. Mensen, die voor het vertrek uit de EU hebben gestemd, wordt nu verweten dat ze dwaas en onwetend zijn. Ik ben succesvol, heb een goede reputatie in heel Europa en ben voorzitter van de grootste markt in Groot-Brittannië. Als ik dus ook een dwaas ben ... wat moet ik daarop dan zeggen?"

 

Bron: euronews.com

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven