Oekraïense kool voor het eerst naar Europa geexporteerd

Oekraïne is in volle ontwikkeling. Elk jaar worden er nieuwe producten uit het land geëxporteerd. Voor een van de exportbedrijven is dit het eerste jaar dat ze kool exporteren. Het valt te verwachten dat je voor een aantal uitdagingen komt te staan wanneer je voor het eerst kennismaakt met een nieuw product, maar Vinaigrette is zelfverzekerd en probeert zo veel mogelijk te leren van de concurrentie.

Het Oekraïens exportbedrijf Vinaigrette is voor het eerst kool gaan exporteren. Een soepele, gemakkelijke start zou welkom zijn geweest, maar volgens Maxim Kulik, Agro Consultant van Vinaigrette was het eerste seizoen moeilijk: "Dit jaar begon het koolseizoen met een aantal problemen, wat vooral te wijten was aan slechte weersomstandigheden. Maar er was ook druk van de binnenlandse markt, waar de prijzen erg laag waren. Wanneer dit gebeurt, beginnen telers na te denken over export. Het seizoen was ook moeilijk voor West- en Centraal-Europa en veel kopers begonnen direct met onze telers te onderhandelen."

Voor Vinaigrette is het allereerste koolseizoen niet gericht op het zo snel mogelijk bereiken van grote hoeveelheden. Kulik focust liever op de kwaliteit en het proces: "Wij staan ​​voor het exporteren van kwaliteitsproducten en willen ons systeem werkbaar maken voordat we ons bekommeren om de kwantiteit. Daarom beschouwen we deze eerste vrachten als ware tests. Tot nu toe was alle Oekraïense export gericht op Russische en Wit-Russische markten, die geen strenge kwaliteitscontrole hebben. Dit betekent dat we ons moeten verbeteren om aan alle EU-eisen te voldoen."

In het verleden zou Polen de producten van Oekraïne kopen om ze vervolgens door te verkopen aan andere Europese landen. Maar Kulik is van mening dat Oekraïne er nu klaar voor is om hun eigen producten te exporteren: "Ons doel is om de kool af te zetten aan het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en andere EU-markten met een hoge marge, maar het belangrijkste voor ons is een systematische werkomgeving met snelle feedback van onze klanten en begrip van onze producten. Dit jaar verkopen we ook aan Tsjechië, Duitsland en een paar andere landen. De ervaringen waren positief, dus we denken dat we deze handel nog jaren kunnen voortzetten. "

Om ervoor te zorgen dat Vinaigrette voet aan de grond krijgt op de Europese markt, kijkt Kulik ook naar zijn concurrenten: "Als het gaat om ​​groenten, concurreren we elk jaar met Polen en Spanje, maar de export van kool voor Oekraïne komt pas net op gang en we proberen onze concurrenten beter te begrijpen om onze eigen productiviteit te kunnen verbeteren. Ons belangrijkste doel is om de behoeften en verwachtingen van consumenten te begrijpen. Als we deze kennis hebben, hoeven we niet echt te concurreren. We willen gewoon tevreden klanten. Onze kool voldoet aan de eisen van de EU-regelgeving, maar we moeten nog harder werken aan de toegestane maximale hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen. Zodra dit onder controle is, willen we onze producten met toegevoegde waarde afzetten onder een merknaam. We willen ons richten op voorverpakken, sorteren en branding en het promoten van Oekraïense producten!"

Biologisch is misschien ook een optie voor Vinaigrette, omdat Kulik ervan uitgaat dat over drie of vier jaar de hoeveelheid biologische producten uit Oekraïne verdubbeld is. Maar voor nu wil Vinaigrette zich richten op nieuwe open markten en het promoten van hun producten op die markten. Fruit Logistica bood geweldige mogelijkheden: "Voor ons is Fruit Logistica een plek waar we onze partners en vrienden ontmoeten. Het is een geweldige kans om de samenwerking met onze partners te verdiepen. We proberen altijd ons uiterste best te doen voor hen. Dit jaar hebben we ook onze mobiele app FreshBot gepresenteerd, waarmee we de prijzen van alle verse producten over de hele wereld online kunnen volgen", sluit Kulik af.

Voor meer informatie:
Maxim Kulik
Vinaigrette LLC
Tel: +38 0999 100 251
Email: sales@trebyan.com    
www.vinigrette.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven