Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikanen en Zweden kunnen film over oudste groenteboer van Nederland gaan zien

Tholen - Na Nederlands succes ligt voor de documentaire Van verlies kun je niet betalen, over Adrie Trimpe, de 'oudste groenteboer' van Nederland misschien wel internationaal succes in het verschiet. Eind volgende maand is de documentaire in Amerika te zien op het Salem Film Fest, een regionaal filmfestival vlak bij Boston. Ook is de documentaire verkocht aan Zweden en is er belangstelling vanuit België, Spanje, Zuid-Korea, Japan en Hong-Kong. De documentaire Van verlies is in het Engels ondertiteld en wordt in het buitenland op de markt gebracht als Loss won't pay the bills.


Francien en Adri Trimpe op de rode loper tijdens Film by the Sea, archieffoto

Op Salem Film Fest maakt de documentaire kans om in de prijzen te vallen, maar voor maakster Helge Prinsen is de vertoning op zich al een prijs. "Het is zo bijzonder", vertelt ze. "Voor het Salem Film Fest kun je geen films inzenden, je moet ervoor gevraagd worden." Ze reist eind deze maand af naar Boston om het festival, dat volgens haar te vergelijken is met het Zeeuwse Film by the Sea, bij te wonen. Ze is benieuwd hoe zo'n groentewinkeltje uit Vlissingen daar overkomt en of ze de manier van leven daar herkennen. "En zouden ze daar weten hoe boerenkool uitziet?", vraagt Helge zich af.


Helge Prinsen wordt geïnterviewd door Hanneke Groenteman tijdens Film by the sea, archieffoto

De documentaire over de oudste groenteboer van Nederland won tijdens het Film by the Sea festival de PZC Publieksprijs en de Lionsclub Vlissingen Film Award. Meer Nederlands succes kan geoogst worden via de NL Awards waar de documentaire genomineerd is. De film is ook ingestuurd voor de Europese tegenhanger van deze award, Circom.