Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lorella Maggio, Agridor Holland:

"Ik geloof niet zo in die enorme tekorten aan consumptie-aardappelen"

Tholen - In de aardappelexport is het momenteel erg rustig. "Dat is feitelijk al zo sinds de Afrikaanse landen zijn afgevallen", vertelt Lorella Maggio van Agridor Holland. "De vraag uit het Oostblok is ook maar minimaal en voor West-Europa geldt hetzelfde. We zijn gewoon te duur. De boeren willen met man en macht meer geld, maar als mensen niet kopen, houdt het gewoon op. De prijs kan wel naar een euro gaan, maar zonder kopers houdt het op!"

"Op dit moment zie ik de situatie ook niet direct veranderen. Mogelijk kan de Ramadan vanaf mei nog in een opleving in de vraag zorgen. Maar de weinige landen die wat kopen, zoals Ivoorkust, hebben momenteel ook aanbod uit naburige landen als Mali en Burkina Faso", constateert de exporteur. "Al met al is het voor ons een lastig seizoen en het is nog maar februari. We kunnen niet doen wat we graag zouden willen doen en dat is exporteren."

"Exportprijzen van consumptieaardappelen liggen rond de 32/33 cent en de frietprijzen liggen nog hoger. Veel mensen zeggen dat we nog maar weinig aardappelen hebben, maar ik geloof voor de consumptie-aardappelen niet zo in enorme tekorten. We weten ook niet wat er straks nog op ons af komt met de importaardappelen. Kijk naar de uien die momenteel uit alle windstreken naar Europa komen. En als die tekorten er wel zijn en we verkopen niets, dan is er straks nog te veel", besluit de exporteur.

Voor meer informatie:
Lorella Maggio
Agridor Holland
Tel: +31 653285791
lorella@agridor.com 
www.agridor.com