Turkije wil 60 miljoen avocado's telen

In de Turkse regio Antalya wordt 70% van alle Turkse avocado's geteeld. Dit jaar is het doel om 60 miljoen avocado's te telen op een areaal van 40.000 ha in heel Turkije. 

De avocado kwam in 1953 vanuit Mexico naar Turkije, maar de teelt begon in Antalya en Mersin in de jaren '90 pas op gang te komen. Vorig jaar teelde Alanya (in Antalya) 40 miljoen avocado's. De groothandelsprijs ligt op  € 0,30 - € 0,40. De prijs in winkels ligt tussen de € 0,60 en € 0,80.

Een overvloed aan avocado's dit jaar
Hilmi Sevilgen van de Producers' Association zei dat telers tevreden zijn over de avocadoteelt dit jaar en dat de prijzen op normale niveaus liggen. "Dankzij goed weer is de avocadoteelt overvloedig en de kwaliteit goed."

Sevilgen benadrukte dat ze avocado's naar Oekraïne, Roemenië, Rusland en Iran hebben geëxporteerd. "We exporteerden naar 5 verschillende landen dit jaar. Onlangs vroeg Azerbeidzjan naar avocado's, maar toen waren we klaar met de oogst en konden we niets verladen. We hebben het er vaak over dat we meer avocado's moeten telen, maar het goede nieuws is dat we de teelt dag na dag verhogen. We teelden 20 miljoen avocado's, wat naar 40 miljoen verhoogd werd in 2018. Nu verwachten we volgend jaar 60 miljoen avocado's in Turkije."

Bron: Hurriyet

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven