Aardbeien verbeteren darmflora en verminderen klachten chronische darmziekten

Onderzoekers hebben ontdekt dat het dagelijks eten van enkele aardbeien de darmen gezond houdt en klachten die in verband gebracht worden met chronische inflammatoire darmziekten (IBD) verlicht. 

IBD is een pijnlijke aandoening, waar alleen al in de VS naar schatting 3 miljoen volwassenen aan lijden. De ziekte geeft klachten zoals vermoeidheid en diarree. Ook de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa vallen onder IBD dat bovendien een risicofactor is voor het krijgen van darmkanker. 

Onderzoekers van de Universiteit van Massachusetts ontdekten echter dat het dagelijks eten van een kleine portie aardbeien deze klachten aanzienlijk kan verminderen. 

"De zittende levensstijl en slechte eetgewoonten van veel mensen in de Verenigde Staten dragen bij aan het ontstaan van chronische darmontsteking en verhogen de kans op IBD, " legt onderzoeker Hang Xiao uit. 

Volgens de onderzoeker is aangetoond dat groenten en fruit de kans op IBD verlagen en omdat aardbeien zo populair zijn, zijn hun eigenschappen al vaak onderzocht.

Studyfinds.org bericht dat de bevindingen gepresenteerd zijn tijdens de jaarvergadering van de  American Chemical Society.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven