Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wilbert van Wijk, Van Wijk Fruit:

"Goede appelen zijn goed te verkopen, perenmarkt baart me meeste zorgen"

Tholen - De hardfruithandel verloopt momenteel niet al te vlot, constateert Wilbert van Wijk van het gelijknamige teelt- en sorteerbedrijf uit 't Goy. "De prijzen voor de goede appelen, daar kun je nog wel voor blijven telen, maar de perenmarkt baart me het meeste zorgen. Dit is een exportafhankelijke markt, maar nu de export moeizaam verloopt, heeft die toch wel invloed op de prijzen."

"Persoonlijk vind ik de kwaliteit van het hardfruit in de cellen - Van Wijk heeft de beschikking over een modern koelhuis met 37 koelcellen met een capaciteit voor 4 miljoen kilo fruit - kwalitatief heel behoorlijk. Alleen als de cellen eenmaal open zijn, moet het fruit ook snel verkocht worden. Het uitstalleven is over het algemeen niet super goed", zegt Wilbert.

"Ook in de appelen zijn er genoeg partijen met een lage pack-out en dat wordt toch een kunst om die nog rendabel te verkopen. De komende maanden zullen we in elk geval grote volumes weg moeten werken, anders gaat het niet goed. Daarbij is het zonnige weer ook niet ideaal. Fruittelers hebben liever tot maart koud en guur weer, dan blijven de bomen in rust. Een vroeg voorjaar is niet altijd even positief. 

Voor meer informatie:
Vicus Fruit
Wilbert van Wijk
Beusichemseweg 134a
3997 ML 't Goy
Tel: +31 30 601 26 76
vicus@duurzaamfruit.com 
www.duurzaamfruit.com