Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hapag-Lloyd noteert omzetgroei dankzij overname UASC

Tholen – Rederij Hapag-Lloyd heeft een goed jaar achter de rug. Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers. De rederij verscheepte 11,8 TTEU (2017: 9,8 TTEU). Ook in de financiële cijfers werd een groei genoteerd.

De omzet steeg met 15% naar 11,5 miljard euro. Een jaar eerder werd 10 miljard omgezet. De stijging is vooral te danken aan de fusie met UASC en de 21% groei in transportvolume die daarmee gepaard ging. Net als andere rederijen werd ook Hapag-Lloyd geraakt door de hogere bunkerprijzen. De prijs steeg van 318 dollar per ton in 2017 naar 421 dollar per ton in 2018.

Het EBITDA steeg naar 1,1 miljard euro (2017: 1 mld euro). Die groei is te danken aan een groter volume en de hogere transporttarieven in de tweede helft van het jaar. Ook de fusie met UASC en de daaruit voortvloeiende synergieën gaven een impuls aan de cijfers.

 

Op 22 maart zullen de definitieve cijfers gepubliceerd worden. Klik hier om de voorlopige cijfers te bekijken.