Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Søren Skou (CEO A.P. Moller - Maersk)

“De winst moet omhoog”

Tholen – A.P. Moller – Maersk rapporteert een forse omzetgroei van 26% naar 39 miljard dollar over 2018. Toch vallen de onderliggende winstcijfers tegen.  Dat cijfer kwam uit op 220 miljoen dollar, vorig jaar werd nog 356 miljoen dollar op deze post genoteerd. De winst moet omhoog, zo is de boodschap van de directie.

CEO Søren Skou: “Hoewel we een uitdagende start hebben gehad in 2018, gezien onze financiele prestaties, is de omzet gestegen ondanks de hogere bunkerprijzen en de tegenvallende groei in het containervolume in de tweede helft van het jaar. Desondanks, de winst moet verbeteren.” Daarmee vat hij 2018 samen en stelt hij de doelstelling voor het nieuwe boekjaar.

De groei in de containercategorie bleef in het vierde kwartaal stabiel. Over heel 2018 werd een groei van 3,7% genoteerd in de wereldwijde containermarkt. Dat cijfer valt tegen bij de 5,6% groei die een jaar eerder genoteerd werd. Daar bovenop werden in de eerste helft van 2018 een groot aantal niewue schepen te water gelaten, waardoor de capaciteit in de containervaart steeg. Dat zette de transporttarieven in deze maanden onder druk.

Vanaf de tweede helft van het jaar verbeterde de situatie in de containermarkt en krabbelden de vrachttarieven op. De cijfers werden echter negatief beinvloed door de stijgende bunkerprijzen, die niet volledig gecompenseerd werden in hogere tarieven.

 

Klik hier om het jaarverslag te bekijken.