Eerste courgettes en fleurs de courgettes van het seizoen geveild bij BelOrta

Vandaag werden bij BelOrta de eerste courgettes en fleurs de courgettes van 2019 geveild. Deze werden aangeleverd door producenten De Black en D.L.T. en aangekocht door Vanderpooten-Anckaert en Remy Jacques et fils.

Bruno Vuerinckx (BelOrta), Eddy Vanderpooten (Vanderpooten - Anckaert) & Linda Vervloesem (BVBA D.L.T.)

Reeds jarenlang vaste waarde bij de Belgische consument
Vandaag werden de eerste courgettes en Fleurs de courgettes van 2019 verkocht. De primeurcourgettes werden aangevoerd door producent De Black en aangekocht door Vanderpooten-Anckaert. Fleur de courgette werd aangevoerd door producent D.L.T. en aangekocht door Remy Jacques et fils. Het afgelopen seizoen 2018 werden bij BelOrta ruim 12.000.000 stuks groene courgettes aangevoerd. Dit seizoen verwachten we opnieuw een dergelijk aantal, een stevige productie dus. De courgette situeert zich dan ook reeds enkele jaren in de top 10 van populairste groenten in België. 

Divers assortiment courgettes
Net als voorgaande jaren kan je opnieuw bij BelOrta terecht voor een uitgebreid gamma courgettes – conventioneel of bio, lang of rond, klassiek groen of opvallend geel. Ook de courgettini wordt opnieuw aangeboden. Deze groente is een jong geoogste ‘mini-courgette’ met een zachte textuur en is beschikbaar in gele en groene kleur. 
Andere courgette specialties zoals de gele, witte en ronde courgette (‘Courgette de Nice’) zijn inmiddels vaste waarden in het uitgebreid aanbod van BelOrta-groenten. De Courgette de Nice is beschikbaar in groen, geel en wit. Ze kan ook gemixt in een kist aangeboden worden.

Ook Fleur de courgette opnieuw beschikbaar
Ook van de fleur de courgette werden vandaag de eerste exemplaren van 2019 verkocht. Deze kleine vruchten van de courgette die hun naam ontlenen aan het feit dat de bloem er nog aan zit, worden in culinaire middens als een delicatesse gezien. Omwille van het delicate karakter van deze groente wordt Fleur de courgette enkel op stelling aangeleverd.

Voor meer informatie:
Bruno Vuerinckx 
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver 
+32 (0)15 565 316 
bruno.vuerinckx@belorta.be  
www.belorta.be  


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven