Paulina Carrera, Hilli Fruits:

„Fruit is niet meteen fruit"

Toen Paulina Carrera vijftien jaar geleden vanuit Ecuador naar Duitsland kwam om logistiek te studeren was zij alles behalve enthousiast over de smaak van het fruit dat zij in de supermarkt tegenkwam: „Veel exoten kende ik alleen vers van de boom en daardoor moest ik erg wennen aan het fruit hier in Duitsland." Fruit is niet meteen fruit, weet de oprichtster van Hilli Fruits maar al te goed.

Naast de smaak was ook de houdbaarheid van het fruit een probleem voor de onderneemster. Na de lange transporttijd zijn de exoten vaak snel bedorven als ze eenmaal bij de consument zijn. „Het was mijn doel om daar een oplossing voor te vinden: hoe kan ik ervoor zorgen dat de mensen hier van de smaak en de voedingsstoffen van het fruit kunnen genieten?" Ze besloot om vers fruit nog in Ecuador, direct na de oogst, te laten verkleinen c.q. pureren, in te laten vriezen en naar Duitsland te brengen. „Toen bleek dat ik bij verre niet de enige was hier in Duitsland/Europa die dit probleem ondervond."

Hilli Fruits biedt momenteel diepgevroren puree van de volgende fruitsoorten aan: guanabana, ananas, maracuja, bramen, aardbeien, physalis. Het bedrijf richt zich op de gastronomie en de retail als hoofdafnemers en daarom zijn er verschillende verpakkingsgroottes. „Voor de consument hebben we praktische, kleine verpakkingen. De puree is in de vorm van ijsblokjes geportioneerd en zo bijzonder praktisch voor de verwerking in bijvoorbeeld smoothies of yoghurt. Men bespaart zich het wassen en snijden en kan direct lekker, gezond fruit in de maaltijd integreren." Om de internationale clientèle ook kennis te laten maken met de hier minder bekende fruitsoorten, zoals guanabana en physalis, biedt Hilli Fruits gemengde verpakkingen met drie verschillende soorten aan.

„Onlangs was ik in Ecuador om mijn handelaren en logistieke dienstverleners te bezoeken. Ik vond het heel belangrijk om een overzicht van de gehele keten te krijgen. We werken met zeer kleine telers samen en het is niet voor hen allemaal mogelijk om een bio-certificaat te krijgen, omdat dit met grote kosten verbonden is. Onze teelt in Ecuador is echter desondanks puur biologisch: de toepassing van synthetische gewasbeschermingsmiddelen is aanzienlijk duurder dan vertrouwen op natuurlijke hulpmiddelen. Sommige telers gebruiken bijvoorbeeld natuurlijke citroenzuren als bescherming tegen insecten bij de teelt van mango's en maracuja's."

Hilli Fruits werd in november 2018 opgericht en was in februari 2019 al meteen op de Fruit Logistica vertegenwoordigd: „De beurs was een goede mogelijkheid om ons aan de Duitse en internationale handel te presenteren. We hebben naast veel Duitse geïnteresseerden ook contacten in Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije en Zuid-Korea aan kunnen knopen en verheugen ons erop op hopelijk al snel onze producten aan deze landen te kunnen leveren."

Voor de toekomst heeft het jonge bedrijf reeds grote plannen. Binnenkort brengt het bedrijf een drankje uit kokosnoot en Aloë Vera op de markt. Bovendien werkt men aan de teelt van bio-citroenen met lokale telers in Ecuador. „Het sap is in de zomer geschikt voor limonades en andere frisse drankjes", zegt Paulina Carrera afsluitend.

Voor verdere informatie:
Paulina Carrera
Hilli Fruits GmbH & Co. KG
Auf dem Kiesel 25
66978 Merzalben
Telefoon: +49 (0) 63 95 / 99 47 836
Mobiel: +49 (0) 176 / 64 19 08 27
E-mail: info@hillifruits.com 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven