Nieuwe aardappelseizoen in Siracusa van start

Een aantal dagen geleden is er gestart met de oogst van de nieuwe aardappel van Siracusa. Het gaat om een vroege niche, in afwachting van het daadwerkelijke begin van het seizoen dat half maart/begin april zal starten. Het hoogtepunt van de afzet wordt verwacht in de maanden april en mei.

Het team van Zito: Francesco (productiemanager), Miriam (verkoopmanager), Simone (logistiekmanager) en Tonino (verkoopmanager).

"Het is niet de eerste keer dat we in februari al beginnen met de afzet. Om competitief te zijn op de markten proberen we ons te focussen op vroege rassen, waarbij we profiteren van ons mediterrane klimaat.  Ondanks de klimatologische uitdagingen kiezen we de meest geschikte rassen en gebieden, dat meestal de kustgebieden zijn. De aardappelrassen, die nu beschikbaar zijn, zijn Arinda en Arizona. Die eerste, een echte niche, wordt in het buitenland meer gewaardeerd vanwege het hogere gehalte droge stof, de goede smaak en de bereidingsmogelijkheden. Arizona is daarentegen een productief ras dat zich aan de verschillende soorten grond aanpast."

Dat vertelt productiemanager van Zito & co Francesco Zito tegen Freshplaza. Het bedrijf is gevestigd in de Siciliaanse provincie Siracusa waar het 40 hectare cultiveert. 25 hiervan zijn bestemd voor de teelt van nieuwe aardappelen en groenten. "We zijn begonnen met de oogst op 5 hectare en de aardappelen bereiken 70% van de groothandelsmarkten in Midden- en Noord-Italië en 30% gaat naar Frankrijk en België. Slechts een klein deel is bestemd voor de Duitse markt." Momenteel wordt er een prijs geregistreerd van €0,90 per kilo.

Gezien het gebrek aan aardappelen in Noord-Europa wordt er een goed seizoen verwacht voor de nieuwe aardappelen van Siracusa. "We wisten in september al dat het een goed seizoen zou worden. De huidige voorraden zouden half maart op moeten zijn en aangezien er meer aardappelen zijn gepoot in vergelijking met een aantal jaren geleden, hebben we vertrouwen in een goed verloop van het seizoen."

Velden met het Arizona ras

Contact:
Francesco Zito - responsabile alla produzione
Cell.: +39 331 4001978
Simone Zito - responsabile logistica e lavorazione
Cell.: +39 338 6813107
Tonino Zito - responsabile commerciale
Cell.: +39 348 4059221


ZITO & CO. s.r.l. soc.agr.
via Teti 10
96010 Cassibile di Siracusa (SR)
Tel.: +39 (0)931 791600
Fax: +39 (0)931 791750
Email: info@agrizito.it

 

 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven